PUT SRCA: Paulo H. dos Santos Coelho

U četvrtak, 28. listopada 2021. u sarajevskoj katedrali Srca Isusova upriličeno je đakonsko ređenje dvojice vrhbosanskih bogoslova Paula H. dos Santosa Coelha i Dine Mustafija iz Nadbiskupskog misijskog međunarodnog sjemeništa „Redemptoris Mater“ koje je jedno od 85 međunarodnih sjemeništa u svijetu i pripada zajednici Neokatekumena.

Svečano misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić s još 30-ak svećenika, među kojima je bio veliki broj članova neokatekumenskog puta.

Vlč. Paulo rođen je 1. lipnja 1993. u Santo Andrei u Brazilu, kao prvo od dvoje djece. Neokatekumenski put upoznao je 2008. u Sao Paolu, gdje je sazrijevao njegov svećenički poziv. U listopadu 2011. ušao je u sjemenište „Redemptoris Mater“ u Vogošći. Filozofsko-teološki studij završio je na sarajevskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu, diplomiravši 2018. Nakon toga upisao je postdiplomski studij kanonskog prava, a radi i na Crkvenom sudu u Sarajevu.

U emisiji PUT SRCA od srijede 3. studenog, poslušajte razgovor koji je ovoga ljeta, tada još s kandidatom za đakonat, vlč. Paulom vodila urednica emisije, Paula Tomić. Poslušajte kako mu je nakon krize odrastanja u sazrijevanju i odluci za svećeništvo pomogao neokatekumenski put, kako mu je bilo prije 10 godina doći u sasvim nepoznatu Bosnu, naučiti hrvatski jezik, završiti školovanje na nepoznatom jeziku, kako mu je Euharistija davala snagu za sve teškoće duhovnog sazrijevanja, što svećeništvo za njega znači, i čemu teži u svom služenju Gospodinu. 

Označeno u