Put srca: Providonosno očinstvo

U novoj emisiji PUT SRCA, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje, a koju uređuje i vodi naša kolumnistica Paula Tomić tema je bila: Providonosno očinstvo, a gost je bio Miro Ljubić. 

Danas slavimo spomendan sv. Josipa radnika. Sv. Josip je bio muž pravedan kaže sveto pismo, Isusov poočim, učitelj, uzor…

Iz Biblije znamo da je bio tesar, iako hebrejska riječ koja opisuje njegovo zanimanje znači i građevinar, arhitekt, izvođač unutarnjih radova… - sve to nam pokazuje da je sv. Josip bio čovjek sa znanjem i smislom za lijepo. Pobožne sličice nerijetko ga prikazuju kao sjedokosog starca, dok vršenje ovog tesarskog zanimanja pokazuje kako je tjelesno morao biti čvrst i snažan muškarac. Njegova tiha prisutnost (nazvali su ga najrječitiji šutljivac u biblijskoj povijesti) odrazila se u svetosti osoba koje su živjele uz njega: Isusa i Marije.

Nalazimo se u vremenu u kojem je sve očitija tzv. kriza očinstva, koja se najviše sastoji u tome da su nam očevi nerijetko po cijeli dan odsutni iz kuće i obitelji, a isto tako se novim odgojiteljskim metodama sve više ruši njihova uloga u društvu te njihov autoritet.

U današnjoj emisiji PUT SRCA progovaramo o UDOMITELJSTVU, ali s muške, odnosno očinske strane gledišta. Gost u današnjoj emisiji je moj dragi prijatelj MIRO LJUBIĆ iz Kaštel Lukšića. On je zajedno sa svojom suprugom Terezom udomio dva dječaka, i u ovoj emisiji progovoriti će o tome kako su došli na ideju udomljavanja, kako djeca žive ovu udomiteljsku stvarnost, zašto udomljena djeca imaju realniju sliku stvarnosti od posvojene djece, a čut ćemo i Mirinu poruku ljudima koji se razmišljaju o udomljavanju. Ona otprilike glasi ovako: „Za sve koji žele udomiti ili posvojiti djecu, poruka je jedna – ne bojte se! Udomiti dijete znači pružiti mu dom i ljubav, a to je neprocjenjiv osjećaj. Za nas su djeca nešto najljepše i najvrjednije što imamo i sada kad vidimo da možemo, prihvatit ćemo svako dijete koje nam Bog pošalje u obitelj. Ako bude Njegova volja imati ćemo onaj autobus s početka ovog razgovora.“

O kakvom je autobusu riječ, možete saznati slušajući emisiju koja se nalazi na priloženom linku:

Označeno u