Put srca: Živo Evanđelje

U novoj emisiji PUT SRCA, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje, a koju uređuje i vodi naša kolumnistica Paula Tomić tema je bila: „Živo Evanđelje“

Dragi moji slušatelji kako vrijeme leti. Najbolje to vidim od srijede do srijede. Tako brzo svaka nova emisija PUT SRCA dođe i prođe. I evo nas već u veljači. I ove godine VELJAČA se otkriva u znaku ŽIVOTA. Život se očituje u prirodi! Iako se sve čini mrtvo, pusto i tiho, ispod zemlje, u granama i deblima grmova i drveća – sjemenke i pupovi prikupljaju snagu za prasak klijanja, pupanja, izrastanja, prolistavanja, cvjetanja koje će se dogoditi čim ih pomiluje toplo ožujsko sunce. Život je tu, možda najživlji u svom potencijalu života.

A život se očituje i u blagdanima koji promiču život. Prvi je Svijećnica 2. 2. – Dan posvećenog života, a u nedjelju 3. 2. obilježili smo i Dan života pod geslom „Zaštita života i pravo na život od samog začeća“.

Zatim slijedi Tjedan braka kao dio međunarodne inicijative Marriage Week International koja se svake godine odvija u više od 26 zemalja Svijeta kako bi se od 7. – 14. 02. održao niz događaja kojima bi se proslavio brak i osnažili parovi u svojem međusobnom savezu i predanosti.

Zatim 11. 2. obilježavamo Gospu Lourdsku i Svjetski dan bolesnika. Nekako se po ovom blagdanu opet otkriva život i njegova punina i u bolesti i patnji ako su nošene s vjerom.

Pa 14. 2. imamo Valentinovo – Dan zaljubljenih. Upravo nas sv. Valentin podsjeća da je samo LJUBAV snaga koja nas može nositi kroz sve uspone i padove ovog našeg nesavršenog života. Ljubav nam pomaže reći „DA“ i čovjeku i Bogu – kako nas podsjeća Gospa u svojoj zadnjoj poruci od 25. siječnja ove godine!

Nažalost, ove se godine veljača otvorila s puno zbrke. Donijele su je ružne vijesti glasonoša smrti koji s naslovnica novina vrište o novim zakonima o pobačaju koji se donose kako u nas, tako i u svijetu. A porazni su i statistički podaci koji su pokazali kako je prošle godine najveća smrtnost bila, ne od bolesti ni gladi, nego upravo od pobačaja - njih 41,9 miliona!

I dok svijet nastavlja svoju bespoštednu bitku stvaranja kulture smrti, na nama vjernicima je da ustrajemo s Blaženom Djevicom Marijom Bogorodicom u borbi za kulturu života. Gospa tu borbu za život u jednoj svojoj poruci naziva ŽIVO EVANĐELJE.

Što je to ŽIVO EVANĐELJE i što o ovom vremenu „tišine i molitve“ kaže Gospa, poslušajte u nastavku:

Označeno u