Sa fra Slavkom na putu svetosti

Došavši u Medjugorje ušao si u Gospinu školu. Fra Slavko Barbarić davno je shvatio kako je cilj Gospine škole povesti te prema Isusu. Stoga nam na tom putu svetosti od koristi mogu biti njegove misli koje je podijelio u svojim knjigama. Čitajmo, meditirajmo i živimo!

PONEDJELJAK, 21. kolovoz 2017.

U ŠKOLI LJUBAVI – misli fra Slavka Barbarića

Samo je ljubavi moguće u trenutku smrti roditi život, trenutke žalosti pretvoriti u radost, prolaznost pretvoriti u neprolaznost, osamljenost u zajedništvo nebrojenih. Ljubavi je sve moguće. Ona pretvara vremenitost u vječnost, a u svakoj osobi prepoznaje osobu ljubljenoga i sve okreće na dobro.“ (iz knjige „U školi ljubavi“, str. 8.)

UTORAK, 22. kolovoz 2017.

U ŠKOLI LJUBAVI – misli fra Slavka Barbarića

Marija je Majka i Učiteljica Kristova i to želi biti svima. Ona se prva napojila iz vrela božanske ljubavi i postala Majkom ljubavi. Ona želi svako svoje dijete voditi ljubavlju do istog izvora ljubavi. A to je uvjet za život. Jer kao što naš tjelesni opstanak ovisi o našem odnosu sa suncem, tako i tjelesni i duhovni opstanak ovisi od našeg odnosa s vječnom Ljubavlju. U slučaju potpunog prekida svake veze sa suncem, sve što postoji pretvorilo bi se u mrak, led, vječnu smrt. Tako isto udaljavanje od izvora Ljubavi, prijeti svijetu potpunim uništenjem.“ (iz knjige „U školi ljubavi“, str. 8.)

SRIJEDA, 23. kolovoz 2017.

U ŠKOLI LJUBAVI – misli fra Slavka Barbarića

Jedna od vidjelica upitala je: „Gospe, zašto si tako lijepa?“ Uz laki osmjeh, Gospa odgovara: „Lijepa sam jer ljubim. Ako želite biti lijepi, ljubite!“ Ljudsko srce bez iznimke teži za ljepotom. Ljepota ga usrećuje, smiruje, oplemenjuje, čini boljim i ispunja puninom života. Ljepota izgrađuje ljudsko srce, kao što ga ružnoća uništava pa je se boji, dok za ljubavlju čezne.“ (iz knjige „U školi ljubavi“, str. 9.)

ČETVRTAK, 24. kolovoz 2017.

U ŠKOLI LJUBAVI – misli fra Slavka Barbarića

Biti ljubljen i sposoban za ljubav, znači pronaći smisao i radost za život, neovisno od svih drugih životnih okolnosti. Tko je ljubljen, život mu je ispunjen smislom. A tko ljubi, ostvaruje potpuno svoj život.„ (iz knjige „U školi ljubavi“, str. 10.)

PETAK, 25. kolovoz 2017.

U ŠKOLI LJUBAVI – misli fra Slavka Barbarića

"Ljubav koja te ljubi jest darovana bez uvjeta. Ona ne traži od tebe ništa osim da joj dopustiš da te ljubi. Ne dopusti da te umori ljudska ograničena i uvjetna ljubav, nego poskoči od radosti i pjevaj. Ova ljubav ne čeka tvoj popravak da te mogne ljubiti, nego te ljubi da se možeš popraviti i nastaviti rasti do punine za kojom ti srce čezne.“ (iz knjige „U školi ljubavi“, str. 10.)

SUBOTA, 26. kolovoz 2017.

U ŠKOLI LJUBAVI – misli fra Slavka Barbarića

Stanje ljubavi istodobno je i put mira, razumijevanja i praštanja. A stanje neljubavi put je uništavanja i pojedinaca i drugih. Ne zaboravljajući kako živimo u neprestanom naporu i trci, možemo sačuvati nutarnji mir i ostati odmorni, samo ako ljubimo. Time će se mnogi spasiti od duševnih bolesti, a onda u velikoj mjeri i od mnogih tjelesnih bolesti. Put ljubavi je put života!“
(iz knjige „U školi ljubavi“, str. 15.)

NEDJELJA, 27. kolovoz 2017.

U ŠKOLI LJUBAVI – misli fra Slavka Barbarića
Što više ljubimo, to smo otvoreniji i to više zahvaćamo sva bića. Uvjeti, granice, stranci, isključeni i odbačeni znak su zatvorenosti, odnosno znak su ograničene ljubavi. Božanska ljubav ne poznaje nijedno od tih ograničenja. Ona obuhvaća sve ljude i sve što je stvoreno, jer je sve stvoreno iz ljubavi.“ (iz knjige „U školi ljubavi“, str. 16.)

PONEDJELJAK, 28. kolovoz 2017.

U ŠKOLI LJUBAVI – misli fra Slavka Barbarića

Nekoga ljubiti ne znači razmaziti ga i učiniti slabićem, nego ljubav u sebi nosi prave protege odgoja. Ona je zahtjevna. Ljubav se za drugog žrtvuje. Ali ne da ga sačuva od žrtve i kušnje, od križa i bolesti, nego da osposobi pojedinca za život. Tko ljubi svoj vrt, ne ostavlja ga neobrezana, nego ga obrezuje i čisti, da bi donio više roda. Kušnje i trpljenja dobivaju tako svoj smisao!“ (iz knjige „U školi ljubavi“, str. 18.)