Scott Hahn: “vrijeme je da molimo više nego ikad prije …”

Scott Hahn, katolički apologet, profesor na Franciscan University of Steubenville i autor mnogih knjiga, od kojih je velik broj preveden na hrvatski, pohvalio je biskupa iz Teksasa zbog njegove podrške svjedočenju nadbiskupa Carla Vigana o papi Franji i bivšem kardinalu Theodoru McCarricku.

“Čini se kao da je pravo vrijeme da molimo više nego ikad prije …” Hahn je obavio u tweetu.

scott-hahn-tweet.jpg

Hahn je postavio link na članak s dokumentom koji je objavio nadbiskup Vigano, a koji upućuju da je papa Franjo znao za stroge kanonske sankcije pape Benedikta XVI. protiv sada već bivšeg kardinala, ali ih je ignorirao. Viganò je svjedočio da se, unatoč saznanju o McCarrickovim zlostavljanjima, koja uključuju i seksualna uznemiravanja sjemeništaraca i svećenika, papa Franjo savjetao s njim oko imenovanja američkih biskupa, osobito kardinala Josepha Tobina i kardinala Blase Cupicha.

“Ajme! Gospodine, smiluj se!“ Hahn je objavio u tweetu s poveznicom na članak objavljen u National Catholic Register o Viganòevom svjedočenju.

Podsjetimo da je Viganò također rekao kako je tvrdnja kardinala Donalda Wuerla da ‘nije ništa znao’ o McCarrickovim zlodjelima “smiješna” i da Wuerl “sramotno laže”.

Biskup Joseph E. Strickland iz Tylera (Teksas), napisao je svojoj biskupiji: “Neka bude jasno, ovo su za sada samo optužbe, ali kao vaš pastir nalazim kako su one utemeljene. Uzimajući ovo u obzir, odgovor mora biti detaljna istraga koja bi se provela i inače u slučaju bilo koje druge utemeljene optužbe.”

“Nemam ovlasti pokrenuti takvu istragu, ali podići ću svoj glas za bilo koji poziv koji bi požurio ovu istragu, te ako se dokaže i zahtijevat ću odgovornost, pa čak i ako se radi o najvišim dužnosnicima Crkve.”

“Hvala ti, biskupe Strickland …” napisao je Hahn na Facebooku prilažući tekst Stricklandovog pisma.

Izvor: quovadiscroatia.com