UČINKOVITA BORBA – duhovna, a ne tjelesna!

Često se suočeni s problemima i teškoćama u životu, koncentriramo na taj tjelesni, vidljivi problem, zaboravljajući da se iza svega krije duhovna pozadina. Dinamiku naše borbe najbolje će nam predočiti ova slika:

Jeste li znali da se orao ne bori protiv zmije na zemlji? Zgrabi ju u zrak i promijeni borbeno polje, a zatim pusti zmiju u zraku.

Zmija nema izdržljivost, snagu i ravnotežu u zraku. Beskorisna je, slaba i ranjiva za razliku od tla na kojem je moćna, lukava i smrtonosna.

Premjestite svoju zemaljsku borbu na duhovno područje s punom Božjom opremom, a kad ste na duhovnom području i duhovno opremljeni, Bog preuzima vaše borbe.

Vaša duhovna oprema jest sljedeća: Istina, pravednost, evanđelje, vjera, spasenje, Božja Riječ i molitva.

„Obucite SVU BOJNU OPREMU BOŽJU, da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim. Jer nije nam boriti se protiv krvi i tijela, nego protiv poglavarstava, protiv vlastī, protiv vladarā tame ovoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Zbog toga uzmite svu bojnu opremu Božju, da se mognete oprijeti u dan zli te se, IZVRŠIVŠI SVE, ODRŽATI. Držite se dakle! Opašite bokove svoje ISTINOM i obucite oklop PRAVEDNOSTI i obujte noge spremnošću za EVANĐELJE mira. Povrh svega, uzmite štit VJERE kojim ćete moći ugasiti sve goruće strijele Zloga. Uzmite i kacigu SPASENJA i mač Duha, to jest RIJEČ BOŽJU. Svakovrsnom MOLITVOM i prošnjom u svako doba molite u Duhu.“ (Ef 6,11-18)

Nemojte se boriti protiv neprijatelja u njegovoj komfornoj zoni, promijenite bojno polje poput orla i neka Bog preuzme kontrolu. Pobjeda je zagarantirana.

Označeno u