Uvijek je potrebno imati vjeru u Božju providnost

Kardinal Juan Sandoval Iniguez, nadbiskup emeritus iz Guadalajare u Meksiku, u jednom intervjuu odbacio je mogućnost pričešćivanja vjernika koji čine grijehe homoseksualnosti, kontracepcije i preljuba.

Ne znam zbog čega bi ovakva izjava jednog kardinala danas uopće bila vijest, ali nažalost jest što je pokazatelj kako živimo u neobičnim vremenima, piše Quovadiscroatia.

Cijeli intervju možete čitati (i pogledati video) ovdje, ali u cijeloj priči me se dojmila jedna anegdota koju želim podijeliti s čitateljima:

Ali uvijek je nužno biti podložan Božjoj providnosti. Kršćanin je uvijek podložan Božjoj providnosti.

Bio sam prisutan na sprovodu kardinala Pironia koji je bio iz Argentine i radio je pri Svetoj Stolici. Kardinal Pironio bio je veliki čovjek. Ivan Pavao II., koji je slavio misu u Bazilici sv. Petra, rekao je da je majka kardinala Pironia, dok je nosila svoje prvo dijete, bila u vrlo lošem stanju, na rubu smrti.

A liječnik joj je rekao: “Ne možete imati obitelj, jer ćete umrijeti.”

Zbog toga je majka bila jako tjeskobna jer je htjela imati više djece. Otišla je kod biskupa u grad La Plata i ispričala mu što joj je liječnik rekao.

A on joj je rekao: “Kćeri, to je ono što liječnik kaže, ali Onaj koji je na nebesima je taj koji odlučuje.”

I poslije toga imala je 21 dijete!

Dvadesetprvi je bio kardinal Pironio. Zato je potrebno imati vjeru – to je ono što je papa rekao u misi zadušnici za (slugu Božjeg, op. prev) kardinala Eduarda Pironija.

Uvijek je potrebno imati vjeru u Božju providnost.