Vlč. Siniša Paušić: Mi katolici trebamo biti u svijetu, ali ne od svijeta

Gost emisije AGAPE u petak 6. svibnja bio je vlč. Siniša PAUŠIĆ, koji je od kolovoza 2017. župnik župe sv. Martina u Podravskim Podgajcima. 

Na internetu se mogu naći njegove propovijedi te njegova prijašnja gostovanja u različitim emisijama. Zbog čega je vlč. Siniša interesantan gost? Zbog toga što govori ono o čemu drugi šute ili u rukavicama govore.

On, kazuje životno i iz prakse ono što sami svećenici, vjernici i cijela crkva krivo čini i ono što vjernici moraju čuti kako bi autentično slijedili Krista i nauk Katoličke crkve. Zbog toga on ne traži da emisije budu UGODNE za slušanje, nego da radije slijedi Isusa za kojeg evanđelisti kažu da je imao „TEŽAK GOVOR“ jer je bio zahtjevan i tražio potpunu predanost.

U razgovoru sa fra Marion Knezovićem u emisiji se razgovaralo o tome kakvi smo vjernici, u što smo pretvorili svoje sakramente krštenja, krizmi, pričesti, ispovijedi...? Je li važnije izvanjsko od duhovnoga? Osobito je bilo govora o vjenčanjima i životu prije vjenčanja u crkvi. Je li vjera mnogima folklor, a srce im je daleko od Gospodina?

Emisiju u cijelosti poslušajte u nastavku: