1. dan 31. Mladifesta: Sv. Misa otvaranja

U Međugorju je u subotu 1. kolovoza 2020. započeo 31. Mladifest.

Unatoč svim preprekama, otvaranju Mladifesta i misnom slavlju nazočile su tisuće hodočasnika, ponajprije iz Poljske, Španjolske, Francuske, Slovenije, Hrvatske i BiH.  

U 18,00 sati započela je molitva krunice koju su predmolili mladi.

Nakon molitve krunice uslijedilo je otvaranje Mladifesta, takozvanim PREDSTAVLJANJEM NACIJA – tj. procesijom u kojoj predstavnici svih zemalja sudionica (prošle godine ih je bilo 80) dolaze pred vanjski oltar noseći natpis, zastavu i druga obilježja svoje zemlje. Kako ove godine nije bilo predstavnika iz većine zemalja, predstavljanje je organizirano tako da su domaći mladi framaši ponijeli natpise 110 pojedinih zemalja koje su inače sudjelovale – a sve to u znak solidarnosti i povezanosti sa svim mladima cijeloga svijeta.

Nakon tog uvodnoga dijela uslijedilo je svečano misno slavlje koje je predvodio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini, monsignor Luigi Pezzuto uz koncelebraciju 40 svećenika.

Mons. Luigi Pezzuto je posebno za ovu priliku došao iz Sarajeva, kao i prijašnje 2 godine jer rado dolazi i na Mladifest i u Međugorje. Mladima cijeloga svijeta je donio poruku koju im je uputio papa Franjo, a predao ju je mladima iz župe Međugorje Ani Miloš i Andriji Šegi koji su je naglas pročitali. Papina poruka mladima za 31. Mladifest u Međugorju

U svojoj propovijedi mons. Luigi Pezzuto je govorio o odnosu s Blaženom Djevicom Marijom. Između ostalog je rekao: „U vezi s tim, ja vam ne bih predlagao da puno molite Gospu da dobijete Njezinu zaštitu; sigurno i to. Međutim, prava pobožnost prema Mariji nastoji dobiti nešto veće: to je milost da Nju možemo prihvatiti u našem životu, s Njezinim načinom vjernice i učenice, radosne, slobodne i jake, koji će nas bez ikakve sumnje dovesti do Isusa“ - poručio je Pezzuto, kojemu je na kraju misnoga slavlja za dolazak u Međugorje zahvalio župnik fra Marinko Šakota.

Nakon svete Mise uslijedila je molitva Klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Svetu Misu i klanjanje glazbeno je animirao zbor i orkestar Mladifesta pod ravnanjem prof. Damira Bunoze. Otvaranje Mladifesta preko live streama pratilo je više milijuna ljudi, a prevođena je na dvadesetak jezika.

31. Mladifest u Međugorju

31. Mladifest u Međugorju

„Dođite i vidjet ćete.“ (Iv 1, 39)