6. DAN MLADIFESTA – 6. kolovoz

Četvrtak, 6. kolovoza 2020. na svetkovinu Preobraženja Gospodinova, dan je osvanuo oblačan i hladan, ali ni to nije omelo brojne župljane i hodočasnike da se samostalno ili u grupicama, još za mraka popnu na Križevac.

Misom u 5,00 sati završio se ovogodišnji 31. Mladifest pod geslom „Dođite i vidjet ćete!“ (Iv 1,39).

Svetu misu u 5,00 sati na Križevcu predmolio je fra Marinko Šakota uz desetak svećenika i dvjestotinjak župljana i hodočasnika. Sveti oci tumače evanđeoski odlomak današnje svetkovine u kojoj se Isus preobražava riječima, da nije zapravo Isus taj koji se preobrazio, nego su to oči učenika koje su postale sposobne vidjeti Isusovu slavu, njegovo božanstvo. Na neki način svrha Gospine prisutnosti u Međugorju i svi naši dolasci ovdje imaju isti cilj: preobraziti oči našeg srca da postanu sposobne prepoznati nebeske stvarnosti.

U nadi da će ovi milosni dani Mladifesta, ovih pet dana punih svjedočanstava, kateheza, molitve, pjesme, plesa, ponešto oluje i pet upečatljivih misnih slavlja sa snažnim porukama upućenim mladima, pomoći svima onima koji su, bilo fizički, bilo virtualno, pratili program da se tako preobraze, poručujemo još jednom svima koji to nisu učinili „Dođite i vidjet ćete!“