Poruka od vidioca Ivana Dragičevića za 31. Festival Mladih

"Očekujem da ću proći kroz ovaj svijet samo jednom. Svako dobro što mogu učiniti, ili bilo kakvu dobrotu koju mogu pokazati bilo kojem drugom stvorenju, neka to sada učinim... jer više neću prolaziti ovim putem."

Dragi svećenici, dragi prijatelji u Kristu, a posebno mladi tako nježni i dragi mom srcu. Želim vas pozdraviti iz srca na poseban način tijekom ovog najneobičnijeg Mladifesta gdje molimo i slavimo ljubav Isusa i Marije.

Gospa kaže: "Onaj koji moli ne treba se bojati budućnosti." Ne mora se bojati. Draga moja mladosti, ne morate se bojati budućnosti. Svi događaji su u Božjim rukama. Isus vas poziva da se pouzdate u Njega i da se molite , da razgovarate s njim i podijelite ga u vasim srcima. Ušli smo u teško razdoblje u Crkvi i u svijetu. Ali sjetimo se da smo za ovo vrijeme rođeni u Božjoj mudrosti. Gospa nastavlja govoriti: "Djeco, trebam vas, da mi pomognete da se ostvare moji planovi." Ovaj poziv je također za vas. Gospa na poseban način drži vas mlade ljude, kao zjenicu oka svog. Voli te nježnom ljubavlju. Vrlo je teško opisati vam ljubav koju ona ima prema vama kada gleda na svakog od vas — jednog po jednog. To je neopisiva ljubav, tako lijepa, tako nježna tako uzdignuta.

Gospa vas treba. Ona najprije treba da otvorite svoja srca molitvi. Molite više iz srca. U jednoj od svojih poruka Gospa je rekla: "... posebno neka mladi iz ove župe budu aktivniji u svojim molitvama." Ona je također rekla drugom prilikom: "Želim posebno reći mladima da budu otvoreniji Duhu Svetom, jer Bog želi da vas privuče k sebi u ovim danima kada je Sotona na djelu." Gospa neprestano pazi na vas, neprestano vas vodi, više nego ikad u ovim nemirnim i nemirnom vremenu.
Kraljica mira traži od svih da se vratimo Bogu. Dragi moji mladi ljudi, svijet ne može ponuditi nadu i mir koju Krist daje. Pravi mir dolazi samo od Isusa. Isus je tvoj mir. Molite se za ovaj mir. Nemilosrdna vremena rađaju se u srcima ljudi koji ne poznaju

Boga. Ovo ne mora biti za tebe. Otvorite svoja srca i molite, molite, molite da biste bolje upoznali Boga i da svatko može osjetiti tu ljubav i mir Božji po vašem primjeru. Molitva u Kristu donosi mir srcu. Samo kad duša pronađe mir u Bogu bit će zadovoljna. Danas moja draga mladeži živite ovu poruku mira, ovu nadu. Nosite je svima u svojim obiteljima, prijateljima, vašem svijetu.

Dragi moji mladi, primajte sakramente cesto, osobito ispovijed i euharistiju. Sakramenti su vaša obnova i snaga.

Dragi moji mladi neprestano molite krunicu. Uz krunicu ćete prevladati sve nedaće koje Sotona pokušava nanijeti na vas i svijet. Svakodnevno odgovarajte na njezine pozive na molitvu krunice. Krunica vam donosi mir.

Dragi moji mladi, nađite vremena da se klanjajte Isusu u Presvetom sakramentu. Provedite vrijeme u tišini kako biste jasnije čuli glas Duha Svetoga u svojim životima.

Dragi moji mladi, živite poruke Kraljice Mira. Postanite izvrstan učenik u školi ljubavi.

Nemojte se bojati, "onaj koji moli ne mora se bojati budućnosti". Isus kaže u Pismu: Ne bojte se. Isus šalje svoju majku i kaže joj da kaže djeci da se ne boje.

Gospa nam dolazi ovdje — Gospa na poseban način dolazi da mlade ljude svijeta poziva da mole za mir. Ona te treba. Vi ste budućnost Crkve; vi ste budućnost svijeta. I svijet mira je moguć. Moguć je preko tebe. Nemojmo čekati da netko drugi počne — to će biti gubljenje vremena. Počnite danas i slijedite Gospin poziv i bolje živite njezine poruke. Bog vas blagoslovio.

Sjedinjeni u molitvi dragi mladi i sve vas prikazujem kroz ove Dane pred Marijom našom Majkom “Kraljicom Mira” Božji blagoslov,
Ivan Dragičević