Priča koja ne prestaje svijetliti - 20 godina Frame Posušje

Iza nas je 20 godina i to nije mala stvar! Jučer, 19. rujna obilježili smo 20 godina postojanja Frame Posušje i početka jedne lijepe priče.

Priče o svjetlu koje sve jače svijetli. Svjetlu, za koje molimo da se nikada ne pogasi, jer neizmjerna je milost koju su mnogi osjetili koračajući ovom zajednicom.

Program proslave započeo je u 17 i 30 sati okupljanjem u dvorištu župne crkve uz pjesmu našega zbora pod vodstvom Marije Polić. Zbor je obuhvatio gotovo sve generacije posljednjih 20 godina. Program se nastavio u Kripti, gdje je služena sveta misa Zahvalnica. Svetu misu predvodio je provincijal hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, nekadašnji duhovni asistent u Posušju, uz koncelebraciju ostalih duhovnih asistenata s područja Hercegovine. Fra Miljenko se prisjetio početaka frame u Posušju, a mlade je osobito pozvao na ljubav prema svetoj misi. Misna čitanja i molitvu vjernika čitali su bivši predsjednici.

Uz kratku pauzu nakon mise framaši su pjevanjem i uz pokrete dali još jedan poseban duh proslavi. Nakon toga je uslijedila premijera filma "20 godina svjetla" koji je snimljen za ovu prigodu. Film je izazvao veliko oduševljenje svih prisutnih. Potom su svim prisutnim bivšim duhovnim asistentima i predsjednicima uručeni prigodni darovi i zahvalnice. Zajedničko druženje smo nastavili u novoj crkvi uz zakusku.

Veliko hvala svima koji su na bilo koji način obogatili našu Proslavu. Hvala braći i sestrama framašima iz drugih Frama koji su nas počastili svojim dolaskom. A mi sada nastavljamo ondje gdje smo stali. Nastavljamo s našim radom i idemo još jače svjetliti. Hvala Ti Bože na ovih 20 godina...