Sadržaj s oznakom: Franjevačka mladež

Objavljeno u Molitve | 4.10.2023.

Molitva Franjevačke mladeži

Gospodine Isuse Kriste,
ti koji si svjetlost i radost našega života,

Franjevačka mladež službeno nastaje 1948. godine u Italiji uz Red manje braće (franjevci). U početku je to bila GIFRA (La Gioventú Francescana), a 14. prosinca 1992. osnovana je i prva Frama u Hrvatskoj. Ove godine FRAMA Hrvatske i Hercegovine slavi dakle svoj 30 rođendan.

Ovog vikenda 24. 04. 2021. godine u Kući mira u Međugorju održana je Nacionalna skupština Franjevačke mladeži Bosne i Hercegovine. Zbog cijele situacije s virusom i epidemioloških mjera ovogodišnja skupština je imala jednodnevni program.

Franjevačka mladež ili FRAMA u Međugorju već niz godina vrlo je aktivna.

U Međugorju su se od petka navečer (4.5.) do nedjelje popodne (6.5.) održala duhovna obnova za oko stotinjak mladih Framaša iz Mostara.

Prošloga vikenda, od 20.-22. travnja 2018. godine, u Kući Mira u Međugorju održana je područna redovna skupština Frame Hercegovina.

Dvije godine nakon susreta u Čakovcu, na kojem se okupilo više od 700 framaša iz cijele Hrvatske, povodom proslave 25 godina Frame u Hrvatskoj, Hrvatsko nacionalno bratstvo Franjevačke mladeži organizira jubilarni DESETI NACIONALNI SUSRET FRAME!

Dana 28. listopada 2017. godine održan je XX. jubilarni Festival duhovne glazbe Franjevačke Mladeži – Framafest pod geslom “Dok me bude, Bogu svom ću pjevati.”

Prvi seminar ove framaške godine bio je seminar za animatore koji se održao od 15. do 17. rujna 2017. godine u Kući mira u Međugorju, pod geslom „Tko hoće da među vama bude najveći, nek vam bude poslužitelj.“

Što je to frama te kada je nastala? Tko su framaši i koje su njihove dužnosti ? Tko to može biti framaš ?

Objavljeno u Duhovni kutak | 7.8.2017.

Što je Tau?

Što je Tau? U biti, tau je slovo grčke abecede koji označava slovo T.

U ponedjeljak, 31.srpnja, proslavili smo dugo očekivani rođendan naše Frame Čerin.

Već tradicionalno, vikend pred Duhove održan je seminar za starije framaše i mlađe članove Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a), na poznatom mjestu radnje, u Međugorju u Kući mira (Domus pacis).

Donosimo vam pjesmu Mesija (On dolazi) u izvedbi Frame Tomislavgrad.

Dana  5. siječnja 2016. godine Frama Međugorje započela je duhovnu obnovu u duhovnom centru «Karmel sv. Ilije» na Buškom jezeru. Obnova je trajala do 7. siječnja.

Iza nas je 20 godina i to nije mala stvar! Jučer, 19. rujna obilježili smo 20 godina postojanja Frame Posušje i početka jedne lijepe priče.

Stranica 1 od 2