NAJAVA: XXII. Framafest u Mostaru – 26.10.2019.

Franjevačka mladež ili FRAMA u Međugorju već niz godina vrlo je aktivna.

Posebno je jaka i aktivna njezina glazbena sekcija. Podsjetimo kako je na prošlogodišnjem Framafestu u Sarajevu, upravo međugorska FRAMA osvojila prvo mjesto sa skladbom „Bog nas ljubi“ (■ Glazba: fra Zvonimir Pavičić ■ Tekst: Mario Berišić ■ Aranžman: Leo Škaro)

S toga se s nestrpljenjem očekuje ovogodišnji XXII. Framafest koji će se održati 26. listopada 2019. godine u Mostaru pod geslom: "Moje će Te usne slaviti" (Ps 63,4). Nositelj festivala je Nacionalno vijeće Franjevačke mladeži u BiH, a domaćin je Područno bratstvo Frame Hercegovina.

Međugorska FRAMA nastupa sa skladbom naslova „BLIZU“ za koju je tekst i glazbu napisao Mario Berišić, a aranžman Leo Škaro.

Na festivalu će nastupiti dakle 20 Frama sa svojim originalnim skladbama: Frama Belišće (Na krilima vjernosti Tvoje), Frama Bugojno (Pružam ti ruku Gospodine), Frama Drinovci (Ti si moja snaga), Frama Fojnica (Veličina ljubavi Tvoje), Frama Gradnići (Tebe ću slaviti), Frama Humac (Samo Ti), Frama Livno (Usta moja će Te slaviti), Frama Međugorje (Blizu), Frama Mostar (Iznenadi me), Frama Petrićevac (Tebi ja ću pjevati), Frama Posušje (Urezan u dlan Tvoj), Frama Posuški Gradac (Ti), Frama Sarajevo (Gospodin dolazi), Frama Široki Brijeg (Čežnja), Frama Tomislavgrad (Plam srca mog), Frama Uskoplje (Za sebe si me stvorio), Frama Varaždin (Samo s Tobom srce je cijelo), Frama Vitez (S Tobom nisam sam), Frama Vitina (U Tvom zagrljaju),

Frama Zagreb (Samo nebo zna).

• Program ovogodišnjeg Framafesta je sljedeći:
- prijave su kod franjevačkog samostana u Mostaru do 11 sati, gdje će duhovni asistenti ili predstavnici Frame za sve prijavljene sudionike preuzeti ulaznice koje koštaju 10 KM, uz koje će dobiti CD s pjesmama festivala. (Ulaznice su potrebne i izvođačima.)

- euharistijsko slavlje u franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla s početkom u 12 sati

- ručak (lunch paketi) će biti podijeljen poslije Svete Mise

- tonska proba za izvođače iz Hercegovačkog područnog bratstva je u 9:00 sati u Kosači, a za izvođače iz Bosanskog područnog bratstva i Hrvatskog nacionalnog bratstva od 13:30 sati!

- festival počinje u 16 sati u Hrvatskom Domu herceg Stjepana Kosače (Trg hrvatskih velikana, Mostar 88000). Na kartama neće biti naznačeni brojevi sjedala, što znači da framaši redom popunjavaju sjedišta u dvorani.

- svi izvođači moraju biti u Kosači do 15:30 sati.

• Molimo vas da najkasnije do 19. listopada 2019. prijavite broj framaša koji će doći na festival, te popis izvođača na službeni mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Frame koje nastupaju na festivalu mogu povesti 30 framaša plus izvođače, a Frame koje ne nastupaju 20 framaša. Ukoliko u vašim bratstvima zainteresiranost za dolazak bude veća od navedenog broja javite nam, a Frame koje ne planiraju doći također neka nam jave da ta slobodna mjesta ustupimo drugim Framama. U prijavama naglasite ukoliko s vama dolazi svećenik.

• Molimo duhovne asistente da budu odgovorni za ponašanje framaša tijekom cijelog susreta.

• Svi autobusi će imati osigurano parkirno mjesto na velikom samostanskom parkiralištu.

• Za sve dodatne informacije slobodno se obratite fra Marinu Karačiću (063 588 777), Moniki Brzica (063 822 607) i Stipi Čuiću (063 766 171).

Napominjemo da prema članku br. 44. Pravilnika Framafesta na sceni ukupno može nastupiti 10 osoba.

Radosno vas iščekujemo na XXII. Framafestu u Mostaru! Mir i dobro! – poručuju iz Organizacijskog odbora Framafesta 2019.