Josipe, o oče sveti - Josip Ćulumović

Dragi moji prijatelji, danas na blagdan sv. Josipa zaštitnika Domovine Hrvatske s ponosom i radošću poklanjamo Vam pjesmu-molitvu "Josipe, o oče sveti" kao zahvalu za sve milosti koje nam je sv.Josip podario. Evo nekoliko riječi o tome kako je sv.Josip proglašen zaštitnikom naše Domovine:

Hrvatski sabor proglasio ga je na svom zasjedanju 9. i 10. lipnja 1687. zaštitnikom Kraljevine Hrvatske: 'Sveti Josip, Krista Spasitelja vjerni hranitelj, Djevice Bogorodice djevičanski zaručnik, za posebnog zaštitnika Kraljevine Hrvatske u Državnom saboru godine 1687. od redova i staleža jednoglasno je odabran.'

Hrvatski biskupi na svom zasjedanju u Splitu 1972. potvrdili su da je ta odluka i dalje na snazi 'jer Sabor nije imao u vidu apstraktno hrvatsko kraljevstvo, nego hrvatski narod, koji nadživljuje sve peripetije oko svoga suvereniteta…'. Kao trajan spomen na tu saborsku odluku, 14. srpnja 2008. na ulazu u Hrvatski sabor postavljen je i blagoslovljen reljef svetog Josipa, rad kipara Šime Vulasa.

Na zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije, održanom u Šibeniku od 5. do 7. studenoga 2008., sveti Josip proglašen je glavnim zaštitnikom Hrvatske. Nacionalno svetište svetog Josipa nalazi se na Dubovcu, u Karlovcu.

Zato smo htjeli snimiti spot u Nacionalnom svetištu sv.Josipa u Karlovcu. Od srca hvala upravitelju svetišta, mons. Antunu Sente što smo mogli snimati na ovom svetom mjestu.

Ako Vam se pjesma i spot sviđaju slobodno dijelite dalje da pjevajući ovu divnu pjesmu molimo zajednički sv.Josipa Njegov moćni nebeski zagovor za naše obitelji, Domovinu, Crkvu i cijeli svijet.

Sveti Josipe, zaštitniče Hrvatske, moli za nas!