VIDEO Poslušajte kako 450 izoliranih glasova pjeva kao himan ‘Zdravo Kraljice – Salve Regina’ kao jedan

Jedan od najvećih virtualnih zborova koje smo vidjeli otpjevalo je do savršenstva molitvu Blaženoj Djevici Mariji, piše Aleteia.

Canto Católico je kršćanski zbor koji izvodi tradicionalne crkvene pjesme čije je poslanje služiti Kristu i njegovoj Crkvi kroz katoličku glazbu a snimio je ovaj nevjerojatni video u svibnju, u vrijeme vrhunca pandemije koronavirusa.

S 450 glasova koji pjevaju ‘Zdravo Kraljice' (Salve Regina), ovaj je video oduševio društvene mreže svojim glazbeno-molitvenim izričajem.
Videsnimka započinje solo ženskim glasom koji pjeva uvodni stih, ali ubrzo mu se pridružuje veličanstveni i brojčano nadmoćni zbor. Refren dolazi tiho, što je impresivan podvig za tako veliku grupu.Održavaju besprijekoran i nepogrešiv vokalni mix a njihova je dikcija također iznimna, što je prilično teško za 450 ljudi koji se ne nalaze u istoj sobi.

Međutim, jednako su zanimljivi prizori kršćanskih tradicionalnih običaja ubačenih u videa koji se zbivaju iza njihovih izoliranih prozora. U videozapisu sudjeluju pripadnici redovničkih redova i laici svih dobnih skupina koji sudjeluju u katoličkim obredima i molitvenim skupinama, što obogaćuje slatkoću svete glazbe.

POSLUŠAJTE:

Canto Católico, što znači "katolička pjesma", dobrotvorna je organizacija koja nastoji širiti ljubav prema katoličkoj svetoj glazbi, žanru glazbe koji je razvija kroz Crkvu. Na svojoj web stranici objašnjavaju da imaju dva cilja: educirati katolike o tradicionalnoj glazbi svoje vjere i poučiti vjernike kako izvoditi djela službe.

Posjetite njihovu stranicu na YouTubeu da biste čuli još njihovih izvrsnih snimki.

Označeno u