Hodočašće na biciklima u čast sv. Ante

U organizaciji Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Društva pedagoga TZK Ljubuški te Biciklističkih klubova Brotnjo, Mostar i Ljubuški, jučer je održano tradicionalno, osmo po redu "Hodočašće na biciklima u čast sv. Ante".

Ruta biciklističke karavane krenula je iz Mostara prema Čitluku gdje su im se pridružili biciklisti iz Ljubuškog, Metkovića kao i domaćini iz biciklističkog kluba Brotnjo. Potom su svi krenuli prema Međugorju gdje su se kratko zadržali ispred crkve sv. Jakova i osvježili ispred restorana Dubrovnik. Dalje su biciklisti nastavili ispod Križevca prema Miletini, preko Crnopoda do Humca i svetišta sv. Ante gdje su ih čekali već pristigli biciklisti koji su krenuli iz Posušja, Gruda, Drinovaca. Bicikliste je na Humcu dočekao gvardijan samostana fra Velimir Mandić koji ih je blagoslovio u staroj crkvi sv. Ante gdje su izložene i svečeve relikvije pred kojima su se pristigli biciklisti molili za svoje nakane.

Po završetku molitve biciklisti su se uputili na Čeveljušu i restoran Mandića jaz gdje je nastavljeno druženje koje su osigurali pokrovitelji biciklijade: Karliko Ljubuški, Hercegovačka pivovara, Max market Ljubuški. Organizatori su poručili kako su zadovoljni odazivom biciklista te kako je ovo tradicionalno biciklističko hodočašće mnogim biciklistima postalo neizostavno druženje u kojem uz bicikliranje mogu izraziti i svoje molitvene nakane i zahvale sv. Anti. Unatoč vremenu koje je bilo oblačno, i ove godine se skupilo više od 100 biciklista, a posebno veseli veliki broj mlađih sudionika biciklijade sa svojim roditeljima, poručili su organizatori ovog tradicionalnog biciklističkog hodočašća.

Označeno u