Sadržaj s oznakom: Hodočašće

"Dio hodočasnika koji su trebali putovati u Svetu Zemlju sada dolazi u Međugorje", rekao je za Hinu potpredsjednik Udruge "Sveta Zemlja" i turistički djelatnik Davor Ljubić, prenosi vecernji.ba.

Zlatko Dalić je hodočastio iz svog rodnog Livna do Međugorja, a danas je stigao u marijansko svetište.

Ni ova godina nije iznimka. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić krenuo je pješice na dugi put dug 120 kilometara, isti onaj koji je nekoliko puta do sada prešao. - Izbornik Zlatko Dalić ide i ove godine na hodoćašće u Međugorje. Sretan mu put ⚽️🙏🏼 - stoji na Facebook objavi stranice Selo Podhum.

„Vječni hodočasnici“, njih 24, spremaju se zajedno prijeći oko 10 000 km diljem Amerike kako bi sudjelovali u euharistijskoj obnovi, odnosno Nacionalnom euharistijskom kongresu koji se održava od 17. do 21. srpnja u Indianapolisu, prenosi nedjelja.ba.

U današnje vrijeme, kada se nameće misao da je brak precijenjen i da ograničava ljude u njihovoj slobodi, te da je trudnoća prepreka vlastitu ostvarivanju kroz karijeru ili prepreka stjecanju materijalne sigurnosti, ovo svjedočanstvo otkriva potpuno drugačiju realnost.

U rujnu su se osmorica vjernika Hrvatske katoličke misije Luzern odvažila na nesvakidašnje hodočašće. Na poticaj Dragana Dovođe, Petar Ramljak, Dragan Slebur, Ivica i Danijel Bilobrk, Ivica Udovičić, Nikola Stojanović i Tomislav Ćuk, biciklima su se zaputili iz Luzerna u Gospino svetište u Lourdes (Francuska). Svoje su dojmove nedavno podijelili s članovima i ove hrvatske misije u Švicarskoj.

Hrvatska katolička misija Pariz jučer je hodočastila u Gospino svetište La Salette u francuskim Alpama. Okupilo se šezdesetak vjernika iz Lyona, Chamberya, Annecya, Grenobla, Geneve i Nice, među kojima je bio i Dejan Lovren, odnedavni igrač Lyona.

U četvrtak 31. kolovoza 2023. godine u jutarnjim satima ispred Franjevačkog samostana i crkve Uznesenja BDM u Širokom Brijegu startala je biciklijada Franciskana. Biciklisti će kroz 4 dana preći više od 400 km, te tako obići Franjevačke samostane i muzeje kako bi ih uvezali u novi i jedinstveni cikloturistički projekt Franciscana, izvijestila je FENA.

Župljani Župe Uznesenja BDM-e Marija Bistrica u kolovozu hodočaste na Trški Vrh, Majci Božjoj Jeruzalemskoj, a tradicionalno pridružuju im se i župljani župe Laz, pa i još neki štovatelji Majke Božje Bistričke iz obližnjih župa i mjesta, piše portal rmb.

Sveti Finbarr navodno je osnovao ovo posebno hodočasničko mjesto prije nego što je istjerao lokalnog zmaja.

Među tisućama hodočasnika koji od ranih jutarnjih sati pristižu u Svetište Gospe Sinjske bio je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Nakon 48 dana pješačenja, u petak 11. kolovoza, hodočasnici koji su iz Niepokalanówa krenuli prema Međugorju stigli su na cilj. Ukupno su prešli više od 1500 kilometara, znači svakodnevno su prelazili između 30 i 35 kilometara. Pokornici su Bogu prikazali svoj napor za mir u svijetu i poljske obitelji. S hodočasnicima smo razgovarali dan prije nego su pristigli u Međugorje.

Tradicionalno hodočašće mladih „Od Gospe do Gospe“ okupilo je i ove godine, 12. i 13. kolovoza, nekoliko tisuća mladih vjernika.

Po staroj ramskoj tradiciji, nekoliko dana pred blagdan Velike Gospe, brojni hodočasnici idu pješice od Rame do Sinja. Neki na put kreću u znak zahvale, neki kao način molitve Gospi Sinjskoj - Majci od Milosti.

Bliži se svetkovina Velike Gospe. Ovih dana u Gospinim svetištima sve je više hodočasnika., piše magnifikat.hr.

U povodu 700. obljetnice preminuća prvog hrvatskog blaženika dominikanca Augustina Kažotića, dvojica braće Reda propovjednika fr. Zvonko Džankić i fr. Domagoj Augustin Polanščak hodočastili su od 23. srpnja do 2. kolovoza od Zagreba do Trogira, povezavši tako mjesto Kažotićeva biskupovanja i mjesto njegova rođenja, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.

Stranica 1 od 10