Na Blidinju obilježen ‘World Clean-up day’

Udruga za razvoj, okoliš i kulturu “EKO ZH” je kao koordinator Eko HUB-a Široki Brijeg, formiranog u sklopu projekta “Misli o prirodi”, u ponedjeljak, 21. rujna, obilježila “World Clean-up Day”.

Kroz projekt je planirano obilježavanje značajnijih ekoloških datuma kroz godinu, uključujući i svaki mjesec provođenje jedne inicijative u lokalnim zajednicama Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) kako bi se podigla svijest o zaštiti okoliša kroz organiziranje različitih aktivnosti na teren, priopćeno je iz udruge EKO ZH.

“Ove godine zbog pandemije koronavirusa nažalost bili smo spriječeni organizirati neku veću akciju čišćenja gdje bi uključili veći broj sudionika lokalne zajednice, što se nadamo da će se u skorije vrijeme promijeniti”, ističu iz Udruge.

Problem onečišćenja okoliša, dodaju, jedan je od najvećih s kojima se svijet danas suočava, pa su tako mladi umjetnici okupljeni u Parku prirode Blidinje kroz aktivnosti pokušali pokazati značaj čiste prirode, te značaj cjelokupnog ponašanja svakog pojedinca u pogledu očuvanja čiste prirode i utjecaja koji ona ima za svakog čovjeka na planeti, kao i ukupni biljni i životinjski svijet, prenosi Bljesak.

Inače, projekt “Misli o prirodi” financira Vlada Švedske, provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a u sklopu njega formirani su i Eko HUB-ovi na području Bosne i Hercegovine.