Na proslavi sv. Ilije kršten mali Ilija, deveto dijete obitelji Šarac

Blagdan sv. Ilije redovito se slavi u Gornjem Brišniku pred zavjetnom kapelicom „U borovima.“

I ove godine vjerni puk proslavio je svog nebeskog zaštitnika svetom misom s nakanom; za pobijene hercegovačke svećenike i pobijene u Pećini.

Bukovički župnik fra Mladen Rozić predvodio je misno slavlje uz kapelana fra Petra Drmića. Nadahnut misnim čitanjima o liku starozavjetnog sveca Ilije, fra Mladen je govorio o smislu našeg življenja. Naglasivši kako trebamo biti ljudi vjere i ljubavi prepoznatljive u našim djelima. Po uzoru na sv. Iliju trebamo odlučno i odvažno svjedočiti Boga suprotstavljajući se iskrivljenim vrijednotama suvremenog svijeta.

Potrebno je se ponekad povući u osamu i osluškivati Božji glas, a ta osama – Tabor, može biti i kapelica „ U borovima.“ Osnaženi vjerom dužni smo čuvati zdravu obitelj – temelj pravog života.

Poslije poticajne homilije, fra Mladen je krstio malog Iliju, deveto dijete u obitelji Šarac. Puk je toplim pljeskom pozdravio hrabre roditelje koji su uzvratili pozivom na druženje svima koji su bili dionici ovog svečanoga misnog slavlja.

U toplom i ugodnom ozračju nastavljena je domaća fešta uz pjesmu, gangu i Vjekin bećarac. Tko zna kad će Gornji Brišnik, pa i duvanjski kraj, imati prigodu ovakvog slavlja. Neka Gospodin čuva i prati hrabre kršćanske brojne obitelji, a malog Iliju neka čuva nebeski zaštitnik- sveti Ilija.

Iva Bagarić/Tomislavcity