U Mostaru, Širokom Brijegu i Ljubuškom upaljene svijeće za generala Slobodana Praljka

Mnoštvo stanovnika Mostara, Širokob Brijega i Ljubuškog okupilo u svojim gradovima gdje su paljenjem svijeća odali počast tragično preminulom generalu Slobodanu Praljku i ostaloj petorici čelnika Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Nakon izricanja drugostupanjske presude u slučaju “Prlić i ostali”, u Mostaru je održan molitveni skup koji je organizirala Koordinacija braniteljskih udruga iz Mostara, piše jabuka.tv.

Svijeće su uz građane zapalili predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i izaslanstva Hrvatskoga narodnoga sabora BiH na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem, kao i predstavnici hrvatskoga naroda u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na području Hercegovačko-neretvanske županije.

U katedrali Marije Majke Crkve, kao i u ostalim župama u Mostaru, održane su mise, a nakon toga upaljene su svijeće ispred Hrvatskoga doma Herceg Stjepan Kosača.

Iz svih župa ispred “Kosače” na paljenju svijeća okupilo se oko četiri tisuće ljudi.

Paljenjem svijeća odana je počast generalu Praljku na dostojanstven i tužan način. Kao i u Širokom Brijegu i u Ljubuškom, na ljudima se moglo vidjeti da vlada šok i nevjerica današnjim činom generala Slobodana Praljka i odlukom Haškoga tribunala.

Izražavajući žalost zbog današnje presude Haškoga suda i smrti generala Praljka, u Mostaru su ranije zatvoreni pojedini ugostiteljski objekti. Fotogaleriju iz Mostar pogledajte OVDJE.

U srijedu oko 19 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom zapaljene su svijeće i izrečene molitve za preminuloga generala Slobodana Praljka i sve ostale nepravedno osuđene čelnike Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

Na paljenju svijeća okupilo se mnoštvo Ljubušaka koji su na miran i dostojanstven način pokazali da ih je haška presuda s tragičnim ishodom ujedinila i da se ne slažu s povijesnom nepravdom koja je nanesena svim Hrvatima, kako u Bosni i Hercegovini tako i šire.

Paljenje svijeća organizirala je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata HVO-a u počast tragično preminulom generalu Praljku i ostalim nepravedno osuđenim čelnicima HZHB. Fotogaleriju iz Ljubuškog pogledajte OVDJE.

U srijedu u večernjim satima na Trgu širokobrijeških žrtava u središtu grada zapaljene su svijeće za preminuloga generala Slobodana Praljka i sve ostale nepravedno osuđene čelnike Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

Na paljenju svijeća okupilo se mnoštvo građana Širokoga Brijega koji su na miran i dostojanstven način kod “Križa” pokazali da ih je haška presuda s tragičnim ishodom ujedinila i da se ne slažu s povijesnom nepravdom koja je nanesena svim Hrvatima, kako u Bosni i Hercegovini tako i šire.

Paljenje svijeća organizirala je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata HVO-a u počast tragično preminulom generalu Praljku i ostalim nepravedno osuđenim čelnicima HZHB. Fotogaleriju iz Širokog Brijegu pogledajte OVDJE.