Sadržaj s oznakom: Hercegovina

Župljani Čerina danonoćno pet dana čitaju Bibliju, čitači se smjenjuju svakih pola sata

Zemlje u kojima više od trećine svaki tjedan na misu idu katolici su iz Bosne i Hercegovine (48%), Meksika (47%), Nikaragve (45%), Bolivije (42%), Slovačke (40%), Italije (34%) i Perua (33%).

Nakon "Najvećega dara" i "Marijine zemlje" u Mostaru će uskoro biti prikazan treći film španjolskoga katoličkog redatelja Juana Manuela Cotela. Radi se o filmu “Proslavimo blagdan u miru” koji je božićna glazbena komedija za cijelu obitelj.

Digitalni izvori postali su glavni izvori inspiracije i pravljenja rezervacija za putovanja, koji turističkim organizacijama pružaju jeftine, ciljane i mjerljive marketinške alate, navodi se u strategiji razvoja turizma Federacije BiH 2022. - 2027. Analiza planova digitalnog marketinga i kampanja na društvenim medijima koju je USAID-ov projekt Turizam pripremio za BiH u srpnju prošle godine ukazala je na to da se BiH, u kojoj 80 posto stranih turista dolazi u FBiH, suočava s jedinstvenim izazovom, piše Večernji list BiH.

Široki Brijeg, 17. listopada 2022. (Lucijana Kožul) – U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 23. listopada, bit će održan simpozij pod nazivom »Stopama pobijenih«.

Mjesto Kočerin, koje se nalazi nadomak Širokog Brijega u Bosni i Hercegovini, osim što je poznato po Kočerinskoj ploči, jednom od najvažnijih srednjovjekovnih kamenih natpisa pisanih bosančicom, također je poznato po najvećem mozaiku sv. Franje na svijetu, koji se nalazi na pročelju Kočerinske crkve, a izradio ga je zagrebački umjetnik Ante Starčević 1980. godine.

Na današnji dan 14.09 1993 pripadnici “Prozorskog bataljona”, uz sudjelovanje još nekoliko postrojbi u ranim jutarnjim satima upadaju u selo Uzdol i pri tome čine nezapamćen zločin.

Stogodišnjakinja Iva Penava iz Batina pokraj Posušja, baka koja s tolikim žarom u srcu s toliko ljubavi,s tolikom zahvalnosti i poniznošću moli dragog Boga i Gospu.

GLEDAJMO I UČIMO.

Na ovo je nemoguće ostati ravnodušan

U nedjelju, 13. veljače 2022. godine u crkvi sv. Stjepana na Čerinu, okruženi s četvero djece, jedanaestero unučadi i mnogobrojnom rodbinom, proslavili su pedesetu obljetnicu vjenčanja Damjan i Ljubica Puljić, piše brotnjo.info.

Na Trgu širokobrijeških žrtava, 4. veljače, povodom Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk, koji se obilježava 7. veljače, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve stradale žrtve Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke.

Na Širokom Brijegu uobičajeno će 4. – 7. veljače biti održani »Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca« u povodu 77. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću. 

U nedjelju, 1.kolovoza u 12 sati, služit će se sveta misa na Barama, Blidinje. To je druga sveta misa ove godine na Divojačkom groblju, te je jedna od posjećenijih svetih misa na Poljima. Ova se sv. misa još tradicionalno zove kosidbena, jer pada u vrijeme kosidbe.

Svećenici Hercegovine, brojni franjevci i vjernici, vidjelica Vicka Ivanković… oprostili su se od fra Martina Planinića, hercegovačkog mučenika kojem jednako mira nisu dali ni komunistički dužnosnici nekad, a ni vjerski dužnosnici novijeg vremena.

BiH ima 1 149 osoba koje imaju 100 i više godina, od kojih je 820 žena i 329 muškaraca. Stručnjaci ističu kako je dulji vijek žena u odnosu na muškarce uobičajena pojava u cijelom svijetu te da postoji više čimbenika koji na to utiču.

Kroz biljno lječilište časne sestre Ljubice Kovač iz Posušja prošle su tisuće i tisuće ljudi. U prvom članku za portal Hercegovina.info govorila je o tome kako je podigla na noge svoje roditelje, kako se i sama borila s bolestima koje su je snalazile, te svom prvom pacijentu. U drugom dijelu za Hercegovina.info osvrnula se na borbu brojnih parova s neplodnošću, ispričala nam je kako je izliječila jednog ministra, djevojku koja je bolovala od alopecije i još štošta.

Stranica 1 od 4