Sadržaj s oznakom: Hercegovina

Još samo pet dana, točnije do 19. ožujka možete nominirati sve one Hercegovce za koje smatrate da svojim radom, trudom i zalaganjem mogu ponijeti laskavu titulu “Hercegovac godine”.

Suvremena interpretacija povijesti naziv je višeslojnog i višegodišnjeg projekta koji Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u BiH „Stećak“ iz Tomislavgrada realizira uz potporu Ministarstva civilnih poslova BiH i Općine Tomislavgrad. Svi njegovi segmenti, istraživački, etnografski i likovni bit će objedinjeni na proslavi 1.100. obljetnice krunidbe kralja Tomislava na Duvanjskom polju 2025. godine, prenosi federalna.ba.

Mjesto Kočerin, koje se nalazi nadomak Širokog Brijega u Bosni i Hercegovini, osim što je poznato po Kočerinskoj ploči, jednom od najvažnijih srednjovjekovnih kamenih natpisa pisanih bosančicom, također je poznato po najvećem mozaiku sv. Franje na svijetu, koji se nalazi na pročelju Kočerinske crkve, a izradio ga je zagrebački umjetnik Ante Starčević 1980. godine.

Na današnji dan 14.09 1993 pripadnici “Prozorskog bataljona”, uz sudjelovanje još nekoliko postrojbi u ranim jutarnjim satima upadaju u selo Uzdol i pri tome čine nezapamćen zločin.

Krstivode, mjestašce na brdu iznad Dobrog Sela, u općini Čitluk, jedno je od najstarijih hercegovačkih misišta, a datira još od 1308. godine.

Preko 100 sudionika iz privatnog turističko – ugostiteljskog sektora, obrazovnih i vladinih institucija sudjelovalo je na najznačajnijoj turističkoj konferenciji ove godine koju je organizirao Turistički klaster Hercegovina

Petnaesto biciklističko hodočašće na Humac, kod Ljubuškog, u čast Sv. Ante održat će se 11. lipnja, u organizaciji Društva pedagoga TZK Ljubuški, te biciklističkih klubova ”Brotnjo” i ”Ljubuški”.

Don Tihomir Šutalo rođen je 3. siječnja 1967. godine u Stocu u Bosni i Hercegovini od oca Stjepana Šutala i majke pok. Kate r. Goluža. Nakon završene osnovne škole u Zagrebu, 1981. ulazi u Salezijansko sjemenište u Rijeci.

Na svadbenoj svečanosti u Hecegovini je ovaj par otopio srca svih uzvanika, vjerujemo, oduševit će i vas.

Župljani Čerina danonoćno pet dana čitaju Bibliju, čitači se smjenjuju svakih pola sata

Zemlje u kojima više od trećine svaki tjedan na misu idu katolici su iz Bosne i Hercegovine (48%), Meksika (47%), Nikaragve (45%), Bolivije (42%), Slovačke (40%), Italije (34%) i Perua (33%).

Nakon "Najvećega dara" i "Marijine zemlje" u Mostaru će uskoro biti prikazan treći film španjolskoga katoličkog redatelja Juana Manuela Cotela. Radi se o filmu “Proslavimo blagdan u miru” koji je božićna glazbena komedija za cijelu obitelj.

Digitalni izvori postali su glavni izvori inspiracije i pravljenja rezervacija za putovanja, koji turističkim organizacijama pružaju jeftine, ciljane i mjerljive marketinške alate, navodi se u strategiji razvoja turizma Federacije BiH 2022. - 2027. Analiza planova digitalnog marketinga i kampanja na društvenim medijima koju je USAID-ov projekt Turizam pripremio za BiH u srpnju prošle godine ukazala je na to da se BiH, u kojoj 80 posto stranih turista dolazi u FBiH, suočava s jedinstvenim izazovom, piše Večernji list BiH.

Široki Brijeg, 17. listopada 2022. (Lucijana Kožul) – U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 23. listopada, bit će održan simpozij pod nazivom »Stopama pobijenih«.

Stogodišnjakinja Iva Penava iz Batina pokraj Posušja, baka koja s tolikim žarom u srcu s toliko ljubavi,s tolikom zahvalnosti i poniznošću moli dragog Boga i Gospu.

GLEDAJMO I UČIMO.

Na ovo je nemoguće ostati ravnodušan

U nedjelju, 13. veljače 2022. godine u crkvi sv. Stjepana na Čerinu, okruženi s četvero djece, jedanaestero unučadi i mnogobrojnom rodbinom, proslavili su pedesetu obljetnicu vjenčanja Damjan i Ljubica Puljić, piše brotnjo.info.

Stranica 1 od 4