Biciklističko hodočašće Sv. Anti

Petnaesto biciklističko hodočašće na Humac, kod Ljubuškog, u čast Sv. Ante održat će se 11. lipnja, u organizaciji Društva pedagoga TZK Ljubuški, te biciklističkih klubova ”Brotnjo” i ”Ljubuški”.

Ovo tradicionalno biciklističko hodočašće već 15 godina okuplja veliki broj biciklista različitih uzrasta i kondicijske pripremljenosti iz cijele Hercegovine, ali i Dalmacije.

Iz organizacijskog odbora posebno ističu kako ovo biciklističko hodočašće nije natjecateljskog karaktera te pozivaju sve da se priključe kako iz Mostara, tako i iz Čitluka ali i iz drugih mjesta u Hercegovini i taj dan biciklima se upute prema Humcu sa sloganom U zdravom tijelu zdrav duh”.

Ove godine ćemo se posebno prisjetiti pokojnog profesora Žarka Bilića jednog od inicijatora ovog biciklističkog događaja, naveli su organizatori, a kako prenosi Hrvatski medijski servis.

biciklisti sveti ante 

Biciklisti će iz Mostara prema Ljubuškom krenuti u 8 sati ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. U 09 i 30 planiran je polazak iz Čitluka s pristiglim biciklistima iz Mostara te se ruta dalje nastavlja prema Međugorju uz kratko zadržavanje ispred crkve Sv. Jakova. Dalje se nastavlja ispod Križevca preko Miletine i Crnopoda do Humca i svetišta Sv. Ante gdje će biciklisti sudjelovati na svetoj misi u 11 sati.

Nakon misnoga slavlja uslijediti će blagoslov biciklista, priopćeno je iz Udruge Zdrav život-Kinezis.