Sadržaj s oznakom: Ljubuški

U središtu Ljubuškog nalazi se filijalna crkva posvećena sv. Kati, zaštitnici grada. Ova crkva imala je burnu povijest, uvijek nekako u sjeni slavnijeg samostana i župne crkve sv. Ante na Humcu. Značajniji unutarnji i vanjski radovi na crkvi počeli su tek iza 1980.-tih godina.

Petnaesto biciklističko hodočašće na Humac, kod Ljubuškog, u čast Sv. Ante održat će se 11. lipnja, u organizaciji Društva pedagoga TZK Ljubuški, te biciklističkih klubova ”Brotnjo” i ”Ljubuški”.

Svetac svega svijeta, odnosno sv. Ante Padovanski, ponovno je pokazao kako mu nema premca u štovanju i ufanju u pobožnom puku hercegovačkog kraja!

U srijedu 24. studenog u 19,00 sati nastavljaju se Tribine srijedom u staroj crkvi na Humcu. Gost predavač je psiholog i edukant realitetne psihologije prof. MARIO BRKIĆ. Njegovo predavanje je za roditelje, iz perspektive školskog psihologa - "Što muči našu djecu?".

U četiri minute Marta je riješila 44 matematička zadatka, što znači da je za svaki imala oko pet sekundi. U svojoj je kategoriji najbolja.

Umirovljenici iz Ljubuškog imaju priliku do kraja mjeseca besplatno se učlaniti u Knjižnicu Ljubuški. Akcija je to koja je pokrenuta povodom današnjeg Međunarodnog dana starijih osoba.

Pater Ivan Tolj proslavio je danas u Veljacima, u gradu Ljubuškom, srebrni jubilej, 25 godina misništva.

Do 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća obitelji s velikim brojem, pa i do 10 djece, bile su sasvim uobičajene. Iako je danas posve drukčije, u obitelji Dragana i Marije Boras iz ljubuškog sela Gornja Vitina devetero je djece. Sve jedno drugom do uha.

Objavljeno u Ljubuški | 29.5.2020.

Devetnica sv. Anti

Uvijek deset dana početkom lipnja na Humcu je duhovna obnova cijelog ovog kraja i šire.

“Humac-svjedok vjere i kulture” je 20 minutni film koji na jednom mjestu objedinjuje sve vrijednosti Humačkog samostana s prirodnim ljepotama Ljubuškog, a urađen je u suradnji s mladim autorom Zdravkom Terkešom, piše Ljubuški portal

Sinoć je u Ljubuškom u Caffe baru Republic povodom božićnih blagdana održan humanitarni pub kviz.

Jedan maleni dječak napravio je preslatku gestu na “Adventu u Ljubuškom” kada je odlučio pokriti malenog Isusa kako mu ne bi bilo hladno.

Sigurno ste čuli za vodopade iz Nacionalnog parka Krka u Hrvatskoj.

Cijele noći i današnjeg dana rijeke hodočasnika i automobila iz cijele Hercegovine i južne Hrvatske slijevale su se u svetište sv. Ante na Humcu, najvećem hercegovačkom svetištu ovoga sveca, gdje su se molili svom nebeskom zaštitniku.

Objavljeno u Ljubuški | 23.4.2015.

"Misa i klanjanje za mlade"

Misa i klanjanje za mlade! Ponesite vaša srca…uredit ćemo ih i okititi za Gospodina!

Dragi prijatelji, pozivamo Vas na osmu, ujedno i posljednju TRIBINU na Humcu koja će se održati 29.4.2015. u staroj crkvi sv. Ante s početkom u 20 sati.

Stranica 1 od 2