Devetnica sv. Anti

Uvijek deset dana početkom lipnja na Humcu je duhovna obnova cijelog ovog kraja i šire.

Mnoge obitelji, mladi i stari, djeca i mlade obitelji sabiru se u Svetištu sv. Ante. Vjernici iz cijele Hercegovine i Dalmacije dolaze na zavjet su Anti. Dirljivo je gledati mnoge bosih noga, na koljenima oko kipa sv. Ante. Posebno je to na Uočnicu kada mlade obitelji s djecom dolaze po blagoslov, kao i na sami blagdan od ranih jutarnjih sati do kasno uvečer. Govor je to vjere, pouzdanja u Boga i traženja zagovora moćnog sveca svega svijeta.

Nadamo se da nas i ova koronavirus neće poremetiti. Bilo smo očuvani od ovog virusa sve ovo vrijeme. Nismo zatvorili našu crkvu. Bilo smo na raspolaganju našim vjernicima kao i drugima koji su dolazili sa svih strana. Vjerujemo kako nas je očuvala Božja zaštita i zagovor našega sveca sv. Ante Padovanskoga.

Devetnica na čast Svetog Ante

Devetnica na čast Svetog Ante

UVODNA MOLITVA O slavni sveče sv. Ante, ti osobiti zaštitniče kršćanstva, ja, želeći te iz svega srca hvaliti i isprositi tvoj zagovor od Boga, kanim uz...

p>Sv. Ante je kratko živio. Svega 36 godina. Od njegovih moćiju posebno se štuje jezik koji je neraspadnut u Padovi. On koji je svojim životom Boga slavio, častio, donosio svakom stvorenju. Bio je poznati propovjednik. To je veliki znak i nama danas. Puno je onih koji Boga i svetinje pogrđuju ili izruguju. On nam želi reći da samo ono što izgrađuje, slavi, ujedinjuje, časti ima budućnost ili ostaje za vječnost. Sve drugo je na propast. Zato pročistimo svoj rječnik. Budimo na tragu sv. Ante kojega častimo i onda bit će sve dobro.

Pokušali smo uzeti teme ove Devetnice aktualne za ovo vrijeme pandemije i zaraze da razmišljamo i stavimo Boga u srediste. Oslonimo se na njega. Slijedimo njegov glas i živimo njegovu poruku kao što je to činio sv. Ante.

Ove riječi želimo da odjeknu u našim srcima i životima. Neka vas prati zagovor sv. Ante Padovanskoga”, poručili su fratri s Humca.

Svaku večer: SV. ISPOVIJED U 17 SATI, SV. KRUNICA U 17,30 SATI POBOŽNOST l SV. MISA U 18 SATI i blagoslov nabožnih predmete iza sv. mise. ljportal.com

  • Devetnica sv. Anti na Humcu