Sadržaj s oznakom: Devetnica

Objavljeno u Devetnice | 2.2.2023.

Devetnica Gospi Lurdskoj

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. AMEN.

Od 1. veljače počinje devetnica u čast bl. Alojzija Stepinca. Za blagdan se moguće pripremiti devetnicom u Blaženikovu čast koju je moguće moliti na različite nakane. U devetnici se mogu moliti Litanije bl. Alojzija Stepinca te pripadajuće molitve.

Bože moj u pomoć mi priteci!
Gospodine, pohiti, da mi pomogneš!
Slava Ocu. Kako bijaše. Amen.

Velika devetnica sv. Josipu, zaštitniku naše domovine i hrvatskog naroda, započinje u srijedu 18. siječnja, a završava u srijedu 15. ožujka prije blagdana sv. Josipa. Kroz ovih devet srijeda velikim žarom i odanošću molimo sv. Josipa da budemo ljudi žive vjere.

Objavljeno u Devetnice | 15.12.2022.

Devetnica Djetetu Isusu

U katoličkoj pobožnoj tradiciji nastajale su molitve i devetnice Djetetu Isusu koje se mogu moliti tijekom cijele godine.

Sv. Alfons Marija Liguori ovu devetnicu je zamislio kao pripravu za slavljenje Božića. Molitva devetnice počinje 16. prosinca i uključuje razmatranja sv. Alfonsa. Probajte svaki dan naći tišinu u svom srcu, pročitati razmatranje te o njemu razmisliti, nad njim zastati. Na kraju svakog dana mole se litanije Djetetu Isusu koje se nalaze na kraju teksta.

Objavljeno u Medjugorje | 11.12.2022.

Devetnica Rođenju Kristovu

I ove godine župa Međugorje poziva sve župljane i vjernike okolnih mjesta da se ujedine u molitvi DEVETNICE ROĐENJU KRISTOVU!

Danas započinjemo devetnicu svetom Ivanu od Križa, čiji blagdan slavimo 14. prosinca. Kroz narednih devet dana molimo ove litanije njemu u čast!

Objavljeno u Devetnice | 3.12.2022.

Devetnica Gospi od Guadalupe

DEVETNICA GOSPI OD GUADALUPE

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Objavljeno u Duhovni kutak | 27.11.2022.

Čudotvorna medaljica

Život sv. Katarine Labouré. Sv. Katarina rodila se 1806. godine u selu Fain-les-Moutiersu u biskupiji Dijon u Francuskoj.

Objavljeno u Devetnice | 21.11.2022.

Devetnica svetom Andriji

O slavni sveti Andrija, ti si bio prvi koji je prepoznao i slijedio Jaganjca Božjega.

O prečista Djevice Marijo, moćna Djevice, preklinjem te po Tvojoj beskrajnoj vlasti koju si primila od Vječnog Oca, isprosi mi čistoću srca, snagu da svladam sve neprijatelje moje duše i posebnu milost koju Te preklinjem, u ovoj potrebi... reci nakanu...

Objavljeno u Devetnice | 12.11.2022.

Devetnica Gospi od zdravlja

O Marijo, Majko od Zdravlja, lijeku bolesnih, utočište grešnika, utjeho ugroženih, udijeli nam posebnu zaštitu u našim potrebama, kako si obećala svojoj djeci.

Objavljeno u Devetnice | 11.11.2022.

Devetnica Kristu Kralju

Prije Devetog časa dio Litanija Imena Isusova.

Na prvi petak u mjesecu, imaš priliku započeti s devetnicom.

Stranica 1 od 13