BIRA SE NAJLJEPŠA HRVATICA U NARODNOJ NOŠNJI IZVAN RH Hrvatska matica iseljenika poziva djevojke da se prijave na reviju koja ujedinjuje matičnu domovinu i hrvatsko iseljeništvo

Hrvatska matica iseljenika raspisala je poziv za program Revije tradicijske odjeće i izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji za Hrvatice i djevojke hrvatskih korijena koje žive izvan RH.

To je predivan program druženja, upoznavanja Lijepe Naše i kulturno-umjetničkog bogatstva Hrvata u Bosni i Hercegovini i u raznolikom i bogatom programu djevojke puno toga vide i steknu predivna iskustva. Program je za sudionice i njihove (ženske) pratiteljice potpuno besplatan, piše Croexpress.

Udruga Stećak i HMI pozivaju sve koji mogu da dođu na 7. Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske koja će se od 29. lipnja do 4. srpnja 2020. održati u Tomislavgradu. Cilj manifestacije je očuvanje i njegovanje hrvatske tradicijske kulture kao jedne od temeljnih vrijednosti hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta.

Prijavite se do 1. svibnja na reviju i natjecanje, događaj koji ujedinjuje matičnu domovinu, hrvatsko iseljeništvo, hrvatske nacionalne manjine i Hrvate iz Bosne i Hercegovine, upoznajte hrvatsku kulturnu i prirodnu baštinu, stvorite nove kontakte i provedite četiri nezaboravna dana s djevojkama iz cijeloga svijeta.

Pravila sudjelovanja:
1. Djevojke nastupaju u narodnoj nošnji kraja odakle potječu one ili njihovi preci. Ako natjecateljica nema nošnju svoga kraja, organizator će posuditi nošnju za njen nastup.
2. Djevojke moraju biti u dobi između 18 i 32 godine.
3. Svaka natjecateljica može kao pratnju povesti jednu osobu/pratiteljicu koja će joj pomoći u pripremama. Djevojkama nije dozvoljeno povesti momka ili zaručnika kao njihovu pratnju!
4. Natjecateljicama i pratnji osiguran je besplatan smještaj, prehrana (puni pansion) i prijevoz na izlete i gostovanja tijekom programa 7. Revije. Ostale možebitne troškove snose same.
5. Natjecateljicama i pratnji nisu osigurani putni troškovi dolaska i odlaska iz Bosne i Hercegovine. No, osiguran je besplatan prijevoz iz Zagreba do Tomislavgrada (i povratak u Zagreb) za sve djevojke koje putuju preko Zagreba.
6. Uz prijavu, a obvezno do 1. svibnja 2020. sve natjecateljice trebaju poslati organizatoru svoje dvije fotografije u narodnoj nošnji: jedan portret i jednu fotografiju cijele natjecateljice (srednji plan). Poslane fotografije će se koristiti za izbor najfotogeničnije djevojke putem internetskih i Facebook stranica Udruge „Stećak“, koji će prethoditi Reviji i izboru. Potpisom prijavnice natjecateljice prihvaćaju javnu objavu fotografija i osnovnih podataka.
7. Za sve djevojke bit će organizirano umjetničko fotografiranje u narodnim nošnjama. Snimanje radi profesionalni fotograf i svaka će djevojka dobiti svoju fotografiju u narodnoj nošnji - tisak na platnu veličine 50x 70 cm na poklon.
8. Pobjednica će biti proglašena najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, a uz nju će biti proglašene njena 1. i 2. pratilja i sve će dobiti prigodne nagrade.
9. Sudionice Revije, prihvaćanjem pravila sudjelovanja, se u potpunosti odriču bilo kakvih potraživanja od organizatora na osnovi naknade bilo kakvog oblika štete koja bi im mogla nastati prilikom provedbe programa 7. Revije.

Prijava na 7. Reviju provodi se slanjem ispunjenog prijavnog listića u privitku poziva, koji zajedno s traženim fotografijama najkasnije do 1. svibnja 2020. godine treba poslati na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a kopiju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Označeno u