Biskup Palić pohodio hrvatske zajednice u Adelaideu i Perthu i pozvao hrvatske katoličke zajednice da čuvaju svoje korijene

Hvarski biskup i generalni tajnik HBK mons. dr. Petar Palić posjetio je u subotu 30. studenog i nedjelju 1. prosinca hrvatske zajednice u Adelaideu i Perthu.

U Adelaideu je biskup Palić uz sudjelovanje fra Nikice Zlatunića, voditelja zajednice u Adelaideu i fra Ive Tadića, delegata za Australiju, predvodio euharistijsko slavlje te se susreo s redovnicama družbe „Klanjateljice Krvi Kristove“ koje djeluju u zajednici u Adelaideu. Biskup Palić je nakon euharistijskog slavlja posjetio i dva hrvatska kluba koja također tamo djeluju, javlja IKA.

Na prvu nedjelju Došašća 1. prosinca biskup Palić je posjetio Perth i na euharistijskom slavlju u crkvi Sv. Ane u Sjevernom Fremantleu podijelio sakrament potvrde mladima zajednice.

Na početku euharistijskog slavlja sve nazočne je pozdravio voditelj zajednice u Perthu vlč. Nikola Čabraja i zaželio dobrodošlicu biskupu Paliću, naglasivši da je posjet biskupa iz domovine znak povezanosti domovinske i iseljene Hrvatske te pokazatelj brige hrvatskih biskupa iz Hrvatske i BiH za Hrvate katolike izvan Domovine.

Biskup Palić pristunim je vjernicima prenio pozdrave svih hrvatskih biskupa i u homiliji ohrabrio mlade krizmanike da, ojačani darovima Duha Svetoga, budu pravi svjedoci Isusa Krista u svijetu u kojemu žive.

Okupljenu vjerničku zajednicu pozvao je na budnost srca kako bi im liturgijsko vrijeme Došašća bilo vrijeme istinske priprave na blagdan Kristova rođenja te da svojim životom budu svjetlo ovoga svijeta, koji traži hrabro, iskreno i ponizno kršćansko svjedočenje.

Na kraju euharistijskoga slavlja biskup je zahvalio svim hrvatskim katoličkim zajednicama u Australiji, na Novom Zelandu i Tasmaniji te svećenicima koji ih vode, naglasivši kako Australiju napušta obogaćen svjedočanstvima mnogih hrvatskih katolika koji su desetljećima svojim marom i radom davali svoj doprinos izgradnji australskog društva u kojemu žive.

Biskup Palić pozvao je hrvatske katoličke zajednice i da čuvaju svoje korijene te da bogatu hrvatsku baštinu prenesu budućim naraštajima.

Pohodom hrvatskoj katoličkoj zajednici u Perthu biskup Palić završava svoj pastoralni pohod Oceaniji.

Označeno u