DOLAZI I NADBISKUP VINKO PULJIĆ Hrvatska katolička misija Dublin uoči svog petog rođendana: To bi nam bio jako važan i snažan iskaz našeg zajedništva HKM Dublin

DOLAZI I NADBISKUP VINKO PULJIĆ Hrvatska katolička misija Dublin uoči svog petog rođendana: To bi nam bio jako važan i snažan iskaz našeg zajedništva

Hrvatska katolička misija Dublin ove godine slavi svoju petu godišnjicu postojanja. Budući da ne postoji službeni datum osnutka misije, kao rođendan se obilježava 17. prosinca 2016. jer je tada imenovan prvi voditelj ove hrvatske misije, javlja dijaspora.

“Iskreno, nije nam do brojke, nego prvenstveno do nas, žive zajednice (Crkve) u Irskoj koja se okuplja na euharistijska slavlja i tako neumorno radi na izgradnji zajedništva s Bogom, i međusobno. Želja nam je da se tih dana dogodi jedno veliko hodočašće svih naših članova u St. Mary’s”, rekao je vlč. Josip Levaković, voditelj misije.

Slavlje bi trajalo tri dana. Prva dva dana planirana je adventska duhovna obnova (petak 17. prosinca i subota 18. prosinca), dok bi trećeg dana, u nedjelju 19. prosinca u 12.45 sati, slavili središnje misno slavlje u St. Mary’s crkvi, na kojoj bi se zahvalili dosadašnjem dublinskom nadbiskupu koji je dopustio utemeljenje i djelovanje misije.

“Proglasili bismo sv. Majku Terezu iz Kalkute zaštitnicom misije i izložili na štovanje njezine relikvije prvog stupnja u novom relikvijaru”, otkrio je vlč. Levaković.

Nakon nedjeljnog misnog slavlja uslijedio bi domjenak u prostorima obližnje St. Christopher’s Primary School (Haddington Road).

“Želja nam je da tih dana u našu crkvu u Dublinu hodočastimo svi – baš svi članovi, svih zajednica u Irskoj. Ako se doista svi s time složimo i stvarno budemo ovdje, to bi nam bio jako važan i snažan iskaz našeg zajedništva”, istaknuo je voditelj HKM-a Dublin.

Dodajmo na kraju kako će tih dana s Hrvatima u Irskoj kao voditelj duhovne obnove i predsjedatelj nedjeljnog misnog slavlja biti Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Označeno u