DOŠLI SMO TI, MAJKO DRAGA... U Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich održan susret pod nazivom ‘Post spašava obitelj’

Susret o temi „Post spašava obitelj“, u okviru pastorala obitelji, održan je u utorak 27. veljače 2024. u crkvi sv. Feliksa i Regule u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich, javlja croexpress.
Misionar u HKM-u St. Gallen fra Marinko Šakota predmolio je molitvu i održao predavanje o postu. Glazbenik Stijepo Gleđ Markos predvodio je pjevanje.

Susret je počeo pjevanjem Psalma 88 „Vapaj iz nevolje“. Nakon molitve, uslijedilo je predavanje u kojem je fra Marinko govorio o tri dimenzije posta: tjelesnoj, nutarnjoj i jačanju vjere.

Prva dimenzija uči čovjeka da je hrana lijek ako se konzumira racionalno. Ako se konzumira prekomjerno, lijekovi će postati hrana. Druga dimenzija odgaja čovjeka da bude slobodan, te da može izabrati što je uistinu potrebno, a ne sve što se nudi na tržištu i reklamira.

Treća dimenzija podučava da sigurnost nije samo u gomilanju stvari, nego i u biti. Pomaže čovjeku vježbati se u strpljivosti da bi bio sposoban čekati i izdržati i u teškim trenucima. Ta dimenzija osposobljava pojedinca za građenje odnosa s drugim osobama, posebice s članovima obitelji i s Bogom.

Okupljeni su sa Gleđom Markosom otpjevali pjesme Krist na žalu i Došli smo ti, Majko draga.