Fra Marinko Vukman u rodnim Hrvacama prima nagradu za životno djelo fenix-magazin.de

Fra Marinko Vukman u rodnim Hrvacama prima nagradu za životno djelo

Poznati hrvatski svećenik fra Marinko Vukman koji već 40 godina djeluje u Njemačkoj, a koji je trenutno dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi München, dobitnik je nagrade za životno djelo svoje rodne Općine Hrvace.

Nagradu će mu u petak, 17. rujna, u sklopu proslave blagdana Gospe Žalosne u njegovim rodnim Hrvacama uručiti načelnik općine Hrvace Dinko Bošnjak.

Dan poslije, u subotu, 18. rujna, bit će predstavljena knjiga „Tragovi vjere i ljubavi. 40 godina života i rada fra Marinka Vukmana u Njemačkoj“ .

Predstavljanje knjige fra Marinka Vukmana će se održati u sportskoj dvorani u Hrvacama s početkom u 19 sati. Knjigu će predstaviti fra Anđelko Domazet, don Marko Trogrlić i fra Šimun Markulin. Nakon predstavljanja slijedi kulturno-umjetnički program.

Nagrada za životno djelo i predstavljanje knjige fra Marinka Vukmana uvrštena je u program proslave blagdana Gospe Žalosne u Hrvacama, kada će se održati i Trodnevnica kojom će predsjedati fra Joško Kodžoman, ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije u Sinju i don Marko Trogrlić, policijski kapelan i sveučilišni profesor. Nakon svetkovine Gospe Žalosne, suzaštitnice župne zajednice, bit će blagoslov biste sv. Ivana Pavla II. i kardinala Franje Kuharića kojim će predsjednati upravo fra Marinko Vukman.

 Inače, knjiga „Tragovi vjere i ljubavi. 40 godina života i rada fra Marinka Vukmana u Njemačkoj“ na 480 stranica monografski obrađuje život i djelo fra Marinka Vukmana, svećenika, redovnika, člana Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Nakon svećeničkog ređenja, dvije je godine djelovao u domovini (Župa Runović-Zmijavci), a 1981. Uprava Provincije poslala ga je među hrvatske iseljenike u Njemačku, gdje djeluje i danas.

Fenix-magazin/MD

Označeno u