HRVATI BEČA Svečanom misom proslavit će 50. obljetnicu okupljanja u Am Hofu

Godine 1969. godine, početkom svibnja, Hrvati katolici su dobili od bečke Nadbiskupije na korištenje crkvu Am Hof.Povodom 50. obljetnice okupljanja u bečkoj crkvi Am Hof, u nedjelju 5. svibnja 2019. u 11 sati održat će se svečana sveta misa koju će predslaviti fra Ilija Vrdoljak, provincijalni ministar franjevaca koji djeluju u ovoj misiji.

Godine 1969., početkom svibnja, Hrvati katolici su dobili od bečke Nadbiskupije na korištenje crkvu Am Hof, koja je postala duhovnim centrom Hrvatske katoličke misije, piše Croexpress.eu.

Ove se godine, od nedjelje 5. svibnja, slavi jubilarna 50.-a obljetnica. U nedjelju će svečanu misu predvoditi fra Ilija Vrdoljak, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba.

Organizacijski odbor je zamislio kroz godinu koja je pred nama niz događanja povezanih sa 50 godina hrvatske prisutnosti u ovoj crkvi. Tako će 6. listopada biti dan časnih sestara. Napravit će se i izložba fotografija koje će nas slikom vratiti u prošlost.

Bit će organizirana i obiteljska fešta uz nogometni turnir, zatim prigodni koncert, a franjevci se nadaju izdati i vodič kroz ovu crkvu, kao i monografiju povodom 60.-e obljetnice osnutka Misije, koja je osnovana 1960. Ako uspiju, postavit će i spomenploču, a sve zaključiti zahvalnom misom u svibnju iduće godine.
24.04.2019.

Označeno u