Hrvati iz Beča i Frankfurta u sjećanju na žrtve Vukovara i Škabrnje FOTO: HKŽ Frankfurt

Hrvati iz Beča i Frankfurta u sjećanju na žrtve Vukovara i Škabrnje

Brojne hrvatske župe i misije u domovini i dijaspori dostojanstveno su obilježile dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Misno slavlje u crkvi svetog Ante u petak je predvodio fra Ante Bilokapić, blagoslovivši svijeće koje su župljani u koloni sjećanja nosili do sjedišta Hrvatske katoličke župe Frankfurt am Main. Molitveni dio uz meditaciju vodio je župnik fra Petar Komljenović, jvalja dijaspora.hr

Svjetlost upaljenih svijeća, molitva župljana i pjesma na kraju bila je zahvala za neizmjernu žrtvu koju su hrabri branitelji i hrvatski narod podnijeli za slobodnu domovinu.

A na 31. obljetnicu stradanja Vukovara i Škabrnje svečana večernja misa održana je i u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč. U propovijedi je voditelj misije fra Josip Koren progovorio o žrtvi koja je svoj život dala za Hrvatsku. Istaknuo je Vukovar kao grad patnje, muke i žrtve za slobodu.

Na kraju mise veleposlanik Daniel Glunčić i fra Josip upalili su svijeću za sve naše branitelje. Veleposlanik je naglasio kako Vukovar svatko od nas proživljava u svojim oblicima, ali da je uskrsna svijeća simbol Krista i vječnog svjetla koja nas kao putnike i pridošlice vodi vječnosti.

Označeno u