Hrvatska katolička misija Zürich proslavila Stepinčevo: Komunisti mrze, osvećuju se, pljačkaju i ubijaju Hrvatska katolička misija Zürich

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila Stepinčevo: Komunisti mrze, osvećuju se, pljačkaju i ubijaju

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila je blagdan bl. Alojzija Stepinca svečanom misom koju je u nedjelju u crkvi sv. Josipa u Dietikonu predvodio fra Iko Skoko.

Fra Iko je počeo propovijed odgovorom blaženog Alojzija Stepinca osobi koja ga je upitala kako on vidi budućnost hrvatskog naroda. Blaženik je odgovorio: „Dok god moj narod časti Blaženu Djevicu Mariju ne bojim se za njegovu budućnost“. Zatim je govorio o četiri vrednote blaženog kardinala Alojzija Stepinca, ili kako je rekao u svetištu Marije Bistričke 3. listopada 1998. papa Ivan Pavao II. na svečanom euharistijskom slavlju proglašenja blaženim sluge Božjeg kardinala Alojzija Stepenica, točke koje su svojevrsni kompas za orijentaciju vjernicima: vjera u Boga, poštovanje čovjeka, ljubav prema svima sve do praštanja i jedinstvo s Crkvom kojoj je na čelu Petrov nasljednik.

Blaženi Alojzije bio je osoba koja se nije bojala trpljenja i patnje za Istinu i istinu. Rekao je 3. listopada 1946. na sudu: „Ja sam za svoje uvjerenje sposoban podnijeti ne samo ismjehivanje, prezir i poniženje, nego jer mi je savjest čista, pripravan sam svaki čas umrijeti”.

Dopustio je da Bog odgaja njegovu savjest i nije ju izdao ni u najtežim trenucima. Držao je svoje obećanje dano Kristu i Crkvi unatoč prijetnjama. On je poticaj i primjer vjernicima koji žive u ovom vremenu kako je presudno živjeti po ispravnoj savjesti i držati se temeljnih životnih obećanja.

 Izvor: dijaspora.hr