München: Velika sreća i krštenje osmog djeteta u obitelji Barišić FOTO: Hrvatska katolička župa München

München: Velika sreća i krštenje osmog djeteta u obitelji Barišić

U Hrvatskoj katoličkoj župi München voditelj fra Petar Klapež predvodio je u subotu svečano misno slavlje tijekom kojega je krstio djevojčicu Sofiju, osmo dijete u obitelji Franje i Žane Ivane Barišić.

Na početku mise župnik je izrekao pozdravne riječi krštenici, njezinim roditeljima, kumovima i svim prisutnima. U propovijedi je izrazio radost što župna zajednica, nadbiskupija München Freising i Katolička Crkva dobivaju još jednu članicu. Osvrnuvši se na naviješteno Evanđelje, rekao je da krštenje istinski otvara vrata vječnog života jer se krštenjem ucjepljuje u Kristov život te tako postaje Božje dijete.

Nakon misnog slavlja sve prisutne obitelj Barišić pozvala je na svečani ručak u restoranu.

Na misi su ministrirala braća i sestre male Sofije s djecom njihovih kumova, obitelji Šibenik, a liturgijsko pjevanje na misi predvodio je kum male Sofije Florijan Šibenik.

Roditelji male Sofije rođeni su u Münchenu, čiji su roditelji 70-ih godina prošlog stoljeća iz Šuice došli u taj njemački grad. Otac Franjo po zanimanju je inženjer, djelatnik u tvrtki BMW, dok je majka Ivana potpuno posvećena obitelji. Od njihove osmero djece pet je djevojčica i trojica dječaka. Franjo i Žana Ivana Barišić u braku su 16 godina.

Franjo i Ivana aktivni su članovi župe. Franjo je predsjednik i župnog vijeća, dok sva njihova djeca sudjeluju u župnim aktivnostima. U obitelji se svaku večer moli Gospina krunica. I Ivana i Franjo potječu iz brojnih obitelji, stoga na neki način ne čudi ovakva vjera u život.

dijaspora.hr

Označeno u