Novi voditelj HKM-a Regensburg: Uzmi svoj križ jer te vodi u Nebo

Tijekom mise u bazilici Naše Gospe kod Stare kapele u Regensburgu, jučer je vjernicima hrvatske katoličke misije predstavljen novi voditelj vlč. Vlado Letinčić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, javla dijaspora.hr.

Kanonik Thomas Pinzer, voditelj glavnog odjela za dušobrižništvo Biskupije Regensburg, pročitao je na početku misnoga slavlja dekret regensburškog biskupa mons. Rudolpha Voderholzera, kojim se vlč. Letinčić imenuje novim voditeljem Misije. Poželjevši mu dobar početak službe te nudeći mu svesrdnu podršku i suradnju, ujedno je prenio srdačnu zahvalu generalnog vikara dosadašnjem voditelju vlč. Josipu Antoncu, koji zbog teške bolesti nije mogao sudjelovati u slavlju, za 38-godišnje služenje u toj misiji.

 Započinjući slavlje vlč. Letinčić izrazio je radost što će moći služiti toj zajednici, koja je jedno vrijeme zbog bolesti vlč. Antonca bila bez pastira, a sada stoji pred novim početkom i nastavkom okupljanja i sabiranja, da bi se Božja riječ u njoj i dalje nastavili širiti i naviještati. U svojoj homiliji istaknuo je vjeru svetoga Petra koja je unatoč krizama ustrajala u odanosti Kristu i donijela živi plod u njegovu životu i životu Crkve kojoj je postavljen za predvoditelja.

Istaknuo je da Krist svoje učenike i danas pita: „Tko sam ja za tebe?“, i dok opominje Petra pogledom promatra učenike želeći da i sami osjete da nisu izostavljeni i da je svaki pitan da odgovori za sebe. Da bismo i mi danas u srcu i životu osjetili Njegov pogled, poziv za život po vlastitoj volji ili bjegove od Njega, ali i ohrabrenje: „Uzmi svoj križ jer te vodi u Nebo“, poručio je.

Označeno u