Poziv mladim Hrvatima diljem svijeta da provedu zanimljivih 14 dana u domovini

Ljetna škola Domovina projekt je Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je nastao u partnerstvu s Udruženjem hrvatsko-američkih stručnjaka, a namijenjen je mladima od 18 do 30 godina.

Projekt se održava s ciljem jačanja identiteta hrvatskog iseljeništva, poticanja globalnog povezivanja Hrvata, kulturne i znanstvene suradnje s mladim naraštajem potomaka hrvatskih iseljenika, razvoja i jačanja baštinskog turizma u Lijepoj Našoj te jačanja svijesti o nedjeljivom hrvatskom narodu. Ovogodišnji program Ljetna škola “Domovina” održat će se od 18. lipnja do 1. srpnja 2024.

Polaznici škole u 14 dana posjetit će mnoštvo lokacija od kulturnog, vjerskog i povijesnog značaja za hrvatski narod. Upoznat će se s bogatstvom hrvatske gastronomije, glazbe, hrvatskog jezika i ljepotom života u domovini svojih predaka.

Sudjelovanjem mladih potomaka hrvatskih iseljenika koji potječu iz Južne Amerike, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Južne Afrike, Europe i Ujedinjenog Kraljevstva, ovaj projekt kao dodatni cilj ima povezati hrvatske zajednice diljem svijeta.

Kroz dijalog i zajedničko otkrivanje Lijepe Naše, polaznici koji dolaze s različitih kontinenata moći će prepoznati sličnosti i razlike koje povezuju njihove i druge hrvatske zajednice udaljene od domovine. Nekoliko gradova koji će polaznici tijekom Ljetne škole posjetiti su Dubrovnik, Sinj, Zadar, Varaždin, Osijek, Vukovar, Šibenik, Split i Zagreb.

Više informacija o projektu te načinu prijave dostupno je putem ove poveznice

Označeno u