(VIDEO) VIŠE OD 5 TISUĆA HRVATA I NIJEMACA U MÜNCHENU U MIMOHODU ZA VUKOVAR / Poslali su poruku: Nikad više suza, Europo čuvaj svoj mir

Udruga hrvatskih studenata (UHS) iz Münchena i ove je godine organizirala Mimohod za Vukovar ulicama glavnog grada Bavarske.

Više od pet tisuća Hrvata i njihovih prijatelja prošetalo je u nedjelju uvečer, od Odeonsplatza u središtu grada Münchena do Königsplatza, u gradskom dijelu Maxvorstadt, gdje je održan prigodni program u znak sjećanja na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile koji su svoje živote dali u obrani grada Vukovara, kao i za sve heroje Domovinskog rata koji su svoje živote položili za hrvatsku slobodu i slobodu budućih generacija, piše Fenix Magazin.

S mimohoda je odaslana poruka “Nikad više suza. Europo čuvaj svoj mir”, a na čelu mimohoda hodali su mladi studenti i nosili hrvatsku i zastavu Europske unije.

Prije mimohoda održana je sv. misa u crkvi sv. Pavla.

U tradicionalnom mimohodu, kojem se Hrvatima redovito priključi i veliki broj njemačkih prijatelja, je i ove godine bilo punu predstavnika hrvatskih zajednica, udruga i sportskih klubova, predstavnika Crkve u Hrvata i Generalnog konzulara RH u Münchenu.

Udruga hrvatskih studenata iz Münchena organizira već peti put za redom Mimohod za Vukovar i sve nevine žrtve koje su za vrijeme Domovinskog rata stradale na području grada Vukovara, posebno za sve poginule i nestale hrvatske branitelje koji su svoje živote dali u bitci za hrvatski Grad heroj.

Mimohodom se podsjeća i na sve zločine počinjene nad hrvatskim braniteljima, civilima i medicinskom osoblju vukovarske bolnice na poljoprivrednom dobru Ovčara.

Prije početka mimohoda studenti svake godinu skupljaju donacije i dijele “svijeće za Vukovar”. Prikupljeni iznos ove UHS godine će donirati Vukovarskim iskricama, udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama iz Vukovara.

POGLEDAJTE I NEKOLIKO VIDEA U NASTAVKU:

Označeno u