MOLITVENA ZAJEDNICA SRCE ISUSOVO POZIVA: “UJEDINJENI U POSTU I MOLITVI“

Vjerničku dušu, ali i onu svakoga čovjeka posljednjih mjeseci salijeću razne teške vijesti.

Godina 2020. po mnogočemu je neobična. Toliko spominjani virus prisiljava nas na drugačije načine ponašanja i stjecanje novih navika. Neizvjesnost i strah uvukli su se u sve međuljudske odnose. Budućnost je neizvjesna, pa mnogi strahuju za svoje zaposlenje i bolji život traže daleko od doma. Kao da je zavladala neprolazna tjeskoba.

Kao vjernici želimo se ovim neprilikama oduprijeti vjerom i nadom. Želimo hrabro ući u nove izazove pred nama. Očito je kako ova teška vremena traže još više duhovne snage. Stoga smo kao „Molitvena zajednica Srca Isusova“ uz dragog nam brata i prijatelja fra Serđu Čavara razradili novu zajedničku inicijativu pod nazivom: „Ujedinjeni u postu i molitvi“. Upućujemo poziv svim zainteresiranima da nam se pridruže. Cilj inicijative je da kroz pet tjedana budemo duhovno povezani u molitvi, a svaki ćemo petak u tom vremenu postiti o kruhu i vodi. Tako se želimo posvetiti Gospodinu i moliti za nakane koje su nam najpotrebnije. Post naime kroti naše tijelo i sebičnu narav, uzdiže duh, a otvara naša srca za potrebe braće i sestara kraj nas. Smatramo da nam je to u ovom teškom vremenu najpotrebnije. Nakana nam je da zajednički otkrijemo ljekovitost drevne crkvene prakse – posta, i tako se obratimo od zloga, a usmjerimo na dobro.

Petkom će post biti popraćen večernjom molitvom koja će se održavati uživo putem facebooka s početkom u 20:00h. Emitirat će se putem stranice Molitvene zajednice Srce Isusovo (https://www.facebook.com/SrceIsusovo/).

Duhovna obnova će početi 17.09.2020 u četvrtak na blagdan Rana sv. Franje.

Bitno je da svi zainteresirani pošalju svoj email kao prijavu na slijedeću adresu: (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili inbox facebook stranice: „ Molitvena zajednica Srce Isusovo“. Tako ćemo moći sve uključene informirati s potrebnim duhovnim sadržajem.

Na facebook stranici molitvene zajednice moći će se pratiti i kratki nagovori svećenika koji tumače važnost i snagu posta.

Želimo biti ujedinjeni u duhu i molitvi te tako povezati cijelu Domovinu.

O detaljima inicijative obavještavat ćemo vas u nadolazećem vremenu. Božji blagoslov svima!