MUŠKA MOLITVA KRUNICE ODRŽANA U VIŠE HRVATSKIH GRADOVA I U MOSTARU

Svakodnevno svjedočimo sve snažnijim napadima zla na čovjeka i zemlju. Ali ni Nebo ne ostaje pasivno. Blažena Djevica Marija u svojim ukazanjima diljem svijeta potiče svoju djecu na molitvu i pokoru za spasenje duša. 

Jedan veliki znak ovih vremena su upravo MUŠKARCI koji se pod Marijinim vodstvom, neovisno jedni od drugih spontano organiziraju i izlaze javno ispovjediti svoju vjeru i moliti krunicu za uspostavu Božjeg reda u sebi, svojim obiteljima, crkvi i društvu.

Već tradicionalno, prve subote u mjesecu, ova subota je bila 2. prosinca 2023. u jutarnjim satima brojni muževi okupili su se u više hrvatskih gradova na javnu molitvu muške krunice.

U Zagrebu su brojne molitelje okupljene u organizaciji pokreta „Muževni budite“kao i obično protivnici molitve obasipali uvredama, zvižducima i bubnjanjem pokušavajući spriječiti molitvu.

Molilo se još u ovim gradovima:

Dubrovnik, u 14 h, ispred crkve Sv. Križa

Karlovac, u 8.30 h, na Trgu J. J. Strossmayjera (temelji crkve sv. Josipa)

Osijek, u 10 h, na Trgu sv. Ivana Pavla II. (ispred konkatedrale)

Slavonski Brod, u 17 h, na Korzu (kod grba grada)

Split, u 8.30 h, na Peristilu

Šibenik, u 8.30 h, na Trgu branitelja Dom. rata (Krešimirov dom)

Trogir, u 8.30 h, na Trgu sv. Ivana Pavla II.

Vinkovci, u 8.30 h, na Trgu bana J. Šokčevića (kod kipa Presvetoga Trojstva)

Virovitica, u 8.30 h, Matije Gupca 63 (u vojarni kod križa)

Zadar, u 8.30 h, ispred katedrale sv. Stošije

Molilo se i u Mostaru

I mostarski molitelji pridružili su se muškarcima diljem svijeta koji su u subotu, 2. prosinca molili javno krunicu na koljenima. Molitva je započela u 15 sati na Trgu Blajburških žrtava u Mostaru. Ovaj put su se mostarskim moliteljima pridružili i 'braća po krunici' iz pokreta „Marijinih ratnika“ iz Splita.

Voditelj ove molitvene inicijative u Mostaru je Darko Anđelić. Ukratko nam je objasnio kako su oni krenuli sa svojom molitvom: „Mi smo se okupili na javnu mušku molitvu krunice otprilike kada je sve to počelo i u svijetu.

Temelj našeg zajedništva je zapravo molitva „KRUNICE OČEVA“ koju mi molimo kao volonteri na Radio Mariji petkom navečer oko 21,00 sat. Od tamo se poznajemo i tako smo se okupili i krenuli moliti. Ima nas između 10-20 muškaraca, kako kad. Ne zamaramo se brojkama, Gospa će poslati ljude. Mi smo puni vjere i ustrajnosti!"

Pogledajte video: