Muškarci molili u Zagrebu drugim gradovima, protivnici krunice ih pokušavali omesti

Muškarci danas javno mole krunicu na trgovima brojnih hrvatskih gradova, što je već postala tradicija svake prve subote u mjesecu.

Krunica se moli u Zagrebu na Trgu bana Jelačića, a javna molitva krunice održat će se u još 12 hrvatskih gradova. U Zagrebu protivnici krunice kao i obično pokušavaju omesti molitvu.

Nakane molitve krunice

Moli se za mir u svijetu i domovini, za obraćenje i jedinstvo hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke. Također se moli za muškarce, da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.

Nakane molitve su i za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju, za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu. Moli se i za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i za osobne nakane.

Uz Zagreb, muškarci mole krunicu i u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru.

Organizatori molitve krunice naglašuju apolitični karakter okupljanja

Organizatori, inicijativa “Muževni budite”, upozorili su molitelje da ne daju izjave za svjetovne medije. Naglašuju da je molitva miroljubiv i apolitičan događaj. Unaprijed se ograđuju od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike. Ograđuju se i od onih koji će isticati ideološki nepoželjna obilježja ili sudjelovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci.

Nasuprot moliteljima na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i ovaj su se put okupili protivnici molitve. Bubnjajući nastojali su omesti molitvu, nosili su uvrjedljive transparente i pokušavali na različite načine skrenuti pozornost na sebe izrugujući se moliteljima.

Među transparentima isticao se i onaj SDP-a, a među prosvjednicima protiv molitve bio je i član SDP-a Predrag Fred Matić.

Označeno u