Najava: Četvrti Antunovski hod mladih održati će se 11. lipnja

Četvrti Antunovski hod mladih ove godine će se održati 11. lipnja, a započet će svetom misom u 13 sati u Sesvetskim Selima. Organizatori, na čelu s fra Stjepanom Brčinom, očekuju nekoliko tisuća hodočasnika iz cijele Hrvatske i šire jer su organizirani dolasci iz raznih mjesta.

Oko 14 sati se očekuje polazak hodočasnika, a prva ruta na kojoj se zadržavaju je franjevačka crkva Bezgrješnog začeća BDM gdje se dolazak očekuje oko 17.30 sati, a u 19 sati na trg bana Jelačića gdje, kao i svake godine, plesna skupina Evagelizacijske zajednice Sveti Duh izvodi performans koji nosi katoličku poruku spasenja.

Nakon ulične evangelizacije na trgu, kreće se prema Svetom Duhu gdje će biti klanjanje uz slavljenički tim navedene zajednice, Amorose, te zajedničko slavljenje.

Ovaj hod se organizira od 2018. godine u suradnji dvije župe svetog Antuna, Svetog Duha  i Sesvetskih Sela, a svake godine broj mladih hodočasnika samo raste. U pripremama, koje traju još od jeseni, sudjeluje preko 100 mladih pjevača, plesača, bubnjara, redara i mnogih drugih, a od ove godine je osnovana i aplikacija „Veritas – glasnik svetog Antuna“ u sklopu koje se može saznati više o samom hodu, njegovoj povijesti, nastanku i programu, ali i prijaviti dolazak što je potrebno zbog organizacije.

antunovski hod 2022