Tridesetodnevnica za hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti

Važnost zagovorne molitve u povijesti hrvatskog naroda

Dragi prijatelji,

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom pokrenula je 2015. godine tridesetodnevnicu svetih misa za hrvatski narod u domovini i svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.

Tridesetodnevnica počinje u subotu 6. srpnja i završava u nedjelju 4. kolovoza, uoči Dana domovinske zahvalnosti.

Pozivamo vas da i u ovoj 10. tridesetodnevnici budete s nama u molitvi, postu, žrtvi i svetim misama na čast Predragocjenoj Krvi Kristovoj. U ovoj godini sve molitve i nakane uranjat ćemo u Predragocjenu Krv Kristovu i moliti Isusa da izlijeva milosti i blagoslove na naš hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku i zapečati je u svojoj Krvi.

Ako ne možete sudjelovati na misama, tih 30 dana možete moliti krunicu ili neku drugu pobožnost, izmoliti Slava Ocu ili Očenaš, prikazati hodočašće, post ili bilo koju drugu žrtvu na ove nakane. Za sve nas važna je svaka, i najmanja molitva i osobni doprinos koji možete dati.

Želja nam je da u zajedništvu, kao narod, prinesemo Bogu sve naše molitve i prinose, s pouzdanjem da će Bog »učiniti puno izobilnije nego li mi možemo moliti ili zamisliti« (Ef 3, 20).

Neka se i po ovoj tridesetodnevnici uistinu otvore nebeske brane i izliju slapovi milosti i blagoslova na naš narod i našu domovinu Hrvatsku!

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom (KKODS)

Preuzmite molitve, plakate i letke na našoj mrežnoj stranici:

www.obnovauduhu.com

Nakana za misu ili molitvu (izmoliti prije početka):
Isuse, u ovoj tridesetodnevnici uoči Dana domovinske zahvalnosti, prikazujemo ovu misnu žrtvu (ili ovu molitvu) na čast Tvojoj Predragocjenoj Krvi za naš hrvatski narod u domovini i u svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.

Isuse, Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, neka Tvoja Presveta Krv, Novoga i Vječnoga Saveza, trajno štiti našu domovinu Hrvatsku i naš hrvatski narod da se svima očituje naš krsni savez s Tobom u Tvojoj Krvi. I da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog, i da ni jedno oružje skovano protiv Tvoga naroda neće uspjeti, jer si Ti s nama i Ti nas vodiš.

Isuse, neka se snaga Tvoje Presvete Krvi, na križu prolivene, izlijeva na vođe u hrvatskom narodu da budu po Tvom srcu, da u snazi i mudrosti Tvoga Svetoga Duha hrabro i odvažno vode svoj narod, bore se protiv zla, nepravde i bezbožnih zakona i zastupaju našu domovinu Hrvatsku, na dobro našega naroda i naše domovine.

Isuse, neka Tvoja Presveta Krv, svake slave i časti predostojna, obnovi našu zemlju i narod, osobito mlade, da u sili i snazi Tvoga Duha sa svom smjelošću navješćujemo Tvoju riječ i neustrašivo se borimo za Tvoje kraljevstvo na zemlji! Pruži ruku svoju da bude znamenja, ozdravljenja, čudesa i obraćenja.

Isuse, neka se Tvoja Presveta Krv kao rijeka milosrđa izljeva na rad naših ruku i donese izobilje Tvoga blagoslova. Neka se otvore nebeske brane i izlijevaju tajna blaga i skrivena bogatstva Tvoga kraljevstva da izobilnije nego li mi možemo moliti i zamisliti žanjemo dobar i bogat rod rada u našem narodu i u našoj domovini Hrvatskoj.

Isuse, u Tvoju Presvetu Krv, mir i milinu srdaca, uranjamo sve obitelji i zasnivanje novih obitelji u našem narodu i domovini da se obnovi i umnaža Tvoj hrvatski narod. Blagoslovi porodom utrobe žena koje još nisu rađale, umnoži plod utroba majki koje su već rađale i zaštiti svaki začeti život.

Isuse, neka Tvoja Presveta Krv, jamstvo vječnoga života prožme i sve one koji Te ne poznaju, da upoznaju Tebe i Tvoju ljubav i prime radosnu vijest spasenja, milost kajanja i radost oproštenja.

Isuse, u milosnu snagu Tvoje Presvete Krvi stavljamo i sve Hrvate i njihove obitelji koji su rasuti po svijetu i ne žive na svojoj djedovini. Molimo Te da ih blagosloviš, a onima koji se trebaju vratiti, zažari srca čežnjom da se i vrate.

Isuse, neka Tvoja Presveta Krv, cijena našeg spasenja, oslobodi naš narod od svake psovke, laži, ovisnosti i zarobljenosti, da živimo u slobodi i istini djece Božje.

Isuse, neka Tvoja Presveta Krv, iz rana Tvojih prolivena, iscijeli naša srca, duše i tijela, oslobodi i zaštiti od zla i Zloga naš rod i narod, da Te u svemu zahvalna srca hvalimo i slavimo, Krvlju Tvojom opečaćeni.

Isuse, po otkupiteljskoj snazi Tvoje Presvete Krvi, molimo Te i za sve one koji su otišli ispred nas, pokojne branitelje i duše u čistilištu hrvatskoga roda, da uđu u slavu Tvoga kraljevstva.

Isuse, u Tvoju Presvetu Krv uranjamo i sve kojima je Hrvatska druga domovina, molimo Te blagoslovi ih da žive u miru i blagoslovu s hrvatskim narodom.

Marijo, Majko naša i Kraljice Hrvata, moli zajedno s nama za sve ove nakane i trajno zagovaraj za njih pred Prijestoljem nebeskim. Tako neka bude. Amen.

(Ovu molitvu nakane možete moliti i prije bilo koje druge pobožnosti ili posta.)