Tužna priča iz Splita: Dječak vozaču otkrio zašto se vozi u autobusu

Dječak je za svoj rođendan htio odvesti prijatelje u kino, ali to nije mogao jer njegovoj majci kasni plaća

Vozač autobusa iz Splita Željko Petričević koji je u subotu vozio na liniji broj 6 ispričao je tužnu priču o jednom dječaku. Ušao je, kaže vozač, na stanici Kila tijekom pauze i pitao me kad je polazak.

- Kazao mi je da mu je danas 12. rođendan i da je planirao u nedjelju odvesti prijatelje u kino, ali kako majci kasni plaća, to neće biti moguće - ispričao je Željko, za Dalmacija Danas.

Upitao ga je gdje mu je tata i zašto mu on ne da za kino, na što je dječak kazao da je tata umro, majka ga je našla u krevetu mrtvog, alkoholiziranog i s iglom u ruci. Umro je od predoziranja.

- Nema ni brata ni sestre, a dok je mater na poslu u jednom kafiću do 2 sata ujutro, sam je kod kuće. Rekao mi je i da mu je u stanu toliko hladno da se želi provozati autobusom kako bi se ugrijao. Na njemu se nikad ne bi reklo da ima takvih problema, jako je pristojan i uredan, a nekako mi se čini da se ne žali, nego je samo želio s nekim porazgovarati - ispričao je Željko.

Dječak se provozao do HNK i ostao u autobusu, ali na povratku na Kilu vozač mu je ipak kazao da je najbolje da ide kući, jer je već bilo kasno.
- Pitao sam ga koliko su karte za kino i koliko prijatelja želi povesti, na što mi je on rekao da su nedjeljom karte 14 kuna, a želi voditi dva prijatelja. Dao sam mu 60 kuna, znam da nije puno, ali nadam se da sam mu barem malo pomogao. Upozorio sam ga i da kaže majci da sam mu ja dao novac, da ne bi bilo kakvih problema – govori.