Sadržaj s oznakom: Siromaštvo

Jednom je jedan mudrac počeo sumnjati u Božju dobrotu. Na to ga je navelo promatranje tolikih nevolja na svijetu.

Ako si netko pribavlja različite luksuze, a zanemaruje milostinju prema siromasima i davanja Crkvi, zasigurno mu je to na štetu duše

Riječ je o aplikaciji koja spaja one koji imaju previše hrane s onima koji je nemaju uopće ili s humanitarnim organizacijama koje hranu dostavljaju onima kojima je ona najpotrebnija.

Dječak je za svoj rođendan htio odvesti prijatelje u kino, ali to nije mogao jer njegovoj majci kasni plaća

U propovijedi na jutarnjoj misi slavljenoj u Domu svete Marte papa Franjo je govorio o tri oblika siromaštva u životu kršćanina, te ponovno istaknuo da i danas ima mnogo kršćana koji su progonjeni zbog Evanđelja

Prizor od kojeg zastaje dah i zbog kojeg  postaješ svjestan bogatsva kojeg uistinu imaš,a to je ono koje nosiš u srcu.

Profesorica jedne srednje škole apelirala je na društvenoj mreži Facebook za pomoć učeniku koji je u teškoj financijskoj situaciji i živi s majkom od 200 kuna mjesečno.

Objavljeno u Poučne priče | 19.4.2018.

Bogati i siromašni

Neki jako bogati poslovni čovjek odlučio je svome sinu pokazati što je to siromaštvo kako bi više znao cijeniti bogatstvo koje ima.

Nova TV je u srijedu izvijestila o 77-godišnjoj Alojziji Greganić iz Ostrošinaca pokraj Našica, koja je zbog snijega ostala bez doma.

Umirovljenica Marta iz Italije svakodnevno pretražuje kontejnere supermarketa kako bi pomogla najsiromašnijima u svojem gradu.

U vrijeme kada smo svjedoci besramne utrke za profitom, u Novoj Gradišci zabilježena je upravo nevjerojatna gesta vlasnika jedne pečenjare

I dok se nekima od nas svakodnevno vrti u glavi kako nabaviti nove materijalne stvari, pri tome s prijezirom gledajući na ove stare, istrošene, na sasvim drugom polu nalaze se osobe poput ove učenice škole za medicinske sestre, koja sanja o računalu jer bez njega ne može obavljati zadatke za školu.

Stižu blagdani, a više od 800 tisuća Hrvata ne može si priuštiti ni najosnovnije - hranu i ogrjev u zimskim mjesecima. O darovima za djecu i unuke ti ljudi ne smiju ni sanjati. Siromaštvo je osobito izraženo u najistočnijoj hrvatskoj županiji.Socijalna samoposluga u Mirkovcima ima toliko korisnika da se njihove police jednostavno ne stignu napuniti.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je pismo uz obilježavanje Svjetskog dana siromaha. Pismo prenosimo u cjelosti:

Sljedeće će se nedjelje, 19. studenog, obilježiti 1. svjetski dan siromašnih koji je ustanovio papa Frane, pozivajući time čitavu kršćansku zajednicu da pruži ruku siromasima, slabima, potrebitima, muškarcima i ženama čije se dostojanstvo gazi.

Stranica 1 od 3