Večer molitve i slavljenja u Rijeci Molitvena zajednica Srce Isusovo

Večer molitve i slavljenja u Rijeci

Na svojem gostovanju u Rijeci doživjeli smo takvu ljepotu koja je premašila sva naša očekivanja. Po prvi puta u zajedničkom djelovanju susrele su se dvije poznate zajednice: Omnia Deo iz Rijeke i Molitvena zajednica Srce Isusovo iz Zagreba, koje su ostvarile veličanstvenu atmosferu u slavljenu Božje ljubavi.

Ovaj molitveno-glazbeni susret organizirao je pater Ivan Dominik Iličić, a župnik Kristijan Zeba otvorio je vrata crkve sv. Križa na Srdočima. Riječani su, jedva dočekavši nešto ovakvo, odgovorili s puno ljubavi i zahvalnosti. Gospodina smo slavili svim srcem.

Prvi dio programa počeo je svetom misom koju je predvodio pater Ivan Dominik Iličić, suslavio don Josip Radić, a zbor zajednice Omnia Deo glazbeno animirao. Prije početka drugoga dijela programa Alanu Hržici i Vanessi Mioč uručen je interesantan dar, koji je na njih ostavio snažan dojam. Riječ je o dvjema opekama iz razrušene bazilike Srca Isusova u Zagrebu, župe u kojoj Alan i Vanessa djeluju. Na opekama je ručni rad vjeroučiteljice Snježane Brkić: Srce Isusovo.

Zatim je počeo drugi dio programa pjesmama zbora Omnia Deo, a poslije se već uzavrela atmosfera slavljenja samo nastavila nastupom Alana, Vanesse i benda. Potom je pred oltar izišao don Josip Radić i održao molitveni nagovor kao pripremu za posvetnu molitvu u koju je uveo sve nazočne. Bila je to molitva posvećenja Blaženoj Djevici Mariji. Velika je radost bila gledati zajedništvo ovih dviju zajednica skupa s domaćinima iz Rijeke.
Na susretu su se prikupljala sredstva za obnovu Kapele Bezgrešne Marije koja se nalazi u crkvi sv. Jeronima u Rijeci.

Nekako se čitava večer može sažeti u onu poznatu rečenicu iz vremena prvih kršćana: „Gledaj kako se ljube međusobno.“ Zahvalni na ovom iskustvu, putujemo dalje. Sljedeći vikend Alan Hržica u pratnji Vanesse Mioč i benda Srce Isusovo nastupa u Petrinji na 3. hrvatskom Mladifestu. Molitvena zajednica Srce Isusovo

Video sadržaj