ZAGREBAČKA ŠPICA PJEVALA 'DOMU MOM'

Mladi Hrvat iz Amerike zaplakao na pjesmu 'Ne dirajte mi ravnicu'

Mjesec dana pred održavanje u Areni, promocija koncerta 'Domu mom' je u punom jeku. Izvođači su ovoga puta nastupili na zagrebačkoj špici, jednom od najprometnijih mjesta u centru, na Cvjetnom trgu. Najpoznatije domoljubne pjesme 'Dajem ti srce', 'Tamo gdje sam rođen', 'Moja domovina', 'Poljubi zemlju' i druge, pjevali su Pava, Ana Žagar iz benda Ličke drvosječe i Dino Petrić. Na gitari ih je pratio Krešimir Matošević.

- Tresemo se od uzbuđenja pred Arenu. Veselim se pjesmi 'Moja domovina' i drago mi je što nisam sam. Prvi put nastupam u Areni tako da mi je drago da imam kolege oko sebe. Ljudi bi trebali na ovaj koncert doći radi najljepšeg osjećaja ikad, najavio je Dino.

- Nas dvoje bit ćemo gore zajedno. Meni je također drago što nisam sama na tako velikoj bini. Znam da će sigurno biti super koncert, nama na bini, ali i ljudima, pa pozivam da dođu i to iz stotinu razloga, dodala je Pava.

- Ovo što mi imamo, nismo ni svjesni. Definitivno jedan raj na zemlji koji je krvlju obranjen i stečen i ako zbog ničeg drugog onda barem u spomen na sve one koji su nam omogućili da imamo slobodnu Hrvatsku. Zato dođite!, pozvala je Ana Žagar iz benda Ličke drvosječe.

Na oduševljenje okupljene publike i prolaznika snježnih sat vremena prošlo je u zajedničkom pjevanju, fotografiranju i zagrijavanju uz vruće napitke koje je osigurao organizator, Laudato TV. Među prolaznicima, pjesme domovini zastao je poslušati i mladi Hrvat iz Amerike koji je na pjesmu 'Ne dirajte mi ravnicu' zaplakao te donirao simboličan iznos ovom projektu koji ima humanitarni karakter.

- Najavili smo zapravo ono što ćemo pjevati u samoj Areni. Unutra nam neće biti snijega kao što mi danas imamo na Cvjetnom trgu, ali nama i danas srca gore i nije nam hladno jer se veselimo tom 13.1. kada ćemo zajedno pjevati 'Domu mom', zaključila je izvršna producentica koncerta Ksenija Abramović.

Ulaznice na donjoj tribini su rasprodane, a za preostala na gornjoj tribini posjetitelji trebaju požuriti na eventim.hr i galerije Laudato.