Ako osjetite Gospodinov zov

„Vama, mladi, kažem: Ako osjetite Gospodinov zov ne odbijajte ga!“ – veli svetac, papa Ivan Pavao II. u pobudnici – Vita consecrata.“

Ako vas usrećuje život uz Krista, ako vas veseli zajedništvo, privlači ljubav, ili imate želju za požrtvovnošću, ne okrećite pogled, ohrabrite se jer ovaj je poziv iznad svih drugih poziva. Ovaj je poziv vrijedan života. Divite se tom predivnom svijetu, svim djelima Božjim, svemu lijepom što je stvorio i stvara, „ali znajte uprijeti svoj pogled u stvarnosti određene da nikada ne zađu. (VC)“ Svijet treba zanos mladih, svijet treba radost, ljubav, ideale, „treće tisućljeće očekuje doprinos vjere i inventivnosti mnoštva posvećenih mladih, da svijet postane vedriji i sposobniji primiti Boga i, u Njemu, sve njegove sinove i kćeri.“ (VC) „Toliki su naši suvremenici koji još ne poznaju ljubavi Božje ili nastoje ispuniti svoje srce beznačajnim nadomjestcima.

Hitno je, stoga, potrebno da budemo svjedoci ljubavi koju motrimo u Kristu.“ - veli sveti Papa i nadodaje: „Dragi mladi, Crkvi su potrebni istinski svjedoci za novu evangelizaciju: muškarci i žene čiji je život promijenjen susretom s Kristom, muškarci i žene sposobni prenijeti to iskustvo drugima.“ „Znam da kao mladi ljudi želite velike stvari i da se želite založiti za bolji svijet.

Pokažite to ljudima, pokažite to svijetu koji od učenika Isusa Krista očekuje upravo to svjedočanstvo i koji će po znaku vaše ljubavi moći otkriti zvijezdu koju slijedimo.“ (Papa Benedikt XVI.) Ne bojte se, ne skrivajte svoju vjeru, već hrabro, odlučno i sa zanosom pokažite svima u koga vjerujete, pokažite svima Isusa Krista, vašega Kralja, jedinog uzora i Boga, pokažite svijetu ono isto drevno kršćanstvo samo na novi način, moderno, uvjerljivo, snažno i mladenački. Koristite sva sredstva komunikacije ali ne zaboravite, Krist prije tehnologije, Krist prije svijeta, Krist prije svega, a onda od Krista čovjeku, uvijek je put od Krista vodio čovjeku, nemojmo se gubiti u virtualnom svijetu, taj svijet mora biti samo odraz našeg stvarnog života jer svijet je stvaran, vani, na ulici, u domovima siromaha i patnika, i na periferijama i u centru, svugdje je potrebna mlada pokretačka snaga, svijet vas treba.

Vi mladi, iziđite, iziđite i oduševite svijet, pokažite svu ljepotu života s Kristom, posvećeni uvijek, probudite ga jer vama predan u ruke da ga učinite boljim mjestom za život! Da ga učinite nešto bližim Kraljevstvu Božjem! Zato, ponavljam: „Ako osjetite Gospodinov zov ne odbijajte ga!“ (VC)

Fra Nikola Dominis/medjugorje-info.com