"Draga djeco, moje srce brižno prati svaki vaš korak"

Ne bojte se, otplovite na duboko i bacite mreže svoje, nema oluja na tom moru života koje Ona ne može smiriti i vaše mreže napuniti kako vjerom tako i blagoslovom da ćete sigurni stići na kopno nošeni svjetlosnim valovima milosrđa.

Ne bojte dok vas vuku sile tame i žele orobiti mržnjom, zavišću i osvetom jer dolazi Ona u trenu vaše najveće nemoći i stavlja u Srce koje nije dodirnula tama grijeha već gori samo za Krista Boga.

Bodri nas Gospa i tješi dok prevrtljivi svijet smišlja laži i tkuje urotu protiv duša posvećenih Bogu, protiv čovjeka koji se uzda još samo u Boga, u ljubav koja počiva na čvrstoj stijeni dvaju Srca koja će trijumfirati i odnijeti pobjedu nad neprijateljem svjetla. Blaženi koji ne vidješe već slijepi na lažni sjaj kneza Tame kroče svijetom sigurni da ih vodi sigurna ruka Prečiste jer sjajem kojim Ona sjaji raspršuje plamen laži i slatkorječiva obećanja svijeta, otklanja svaki otrov nepouzdanja i nevjere, svaku bolest i prokletstvo zmijinih ugriza.

Koliko je jaka sila zla toliko raste i jača snaga milosti da s potpunim povjerenjem napravimo iskorak koji oslobađa od zemaljskog i nestalnog, od straha i tjeskobe, očaja i beznađa i potečemo prema vrelu neizmjerne ljubavi zahvaćeni snagom istine i prožeti zrakom Gospodinovog mira. Isušeni zdenac duša napuniti će se vodom milosti što teče sa brda mira kojeg krasi odbljesak Majčinog osmjeha, napunjen preliti će se preko ruba i poteći kao rijeka radosti, natopiti polja gorčine i suza i zaći u svaki kutak svijeta kojeg Božja milost nije dotakla.

Djevičin Glas žubori tom rijekom, krijepi nas i čisti, uranja u Krista i svakoga kojeg povuće vir Njenih riječi nosi ga u luku Duha Svetoga gdje novom snagom pobjeđuje slabosti kojima se sotona služi u bespoštednom i lukavom zavođenju.

Na svakom koraku svoga hoda poziva nas da se sklonimo pod njezine skute, bdije i vapije brižno Majčino srce „Ne odbijajte me, djeco moja!“, preplavljuje mirom umornu djecu, ljubavlju i toplinom obilno zasipa sa međugorskih brda prepoznajući našu glad za puninom i očajnički vapaj za zagrljajem Neba.

Ona je obnoviteljica naših misli i osjećaja, Ona koja poznaje našu nutrinu najbolje je upućena u skrovitost naših nakana i neurednost naših htijenja, u ranjivost našeg duha i poraznost našeg sebeljublja.

Ona nas rađa nanovo da nas odjene u svetost, u život vječni, u Nebo svoga Srca,ne puštajući nas u svijet koji puca po šavovima, koji se raspada i drobi, rastače u kaljuži zla.

Ona nas neda onomu kojem gazi glavu. Neizmjerna je Gospina ljubav i zato neumorno silazi u dolinu suza da bi je natopila riječju utjehe i mira, čineči sve da izliječi zatrovanost naših srca i zaliječi rane melemom svoga majčinskoga pogleda sa vrutka milosti.

U toj stalno rastućoj hodočasničkoj rijeci Nebo čeka da Marijina djeca nastupe kao utemeljitelji novoga svijeta u konačni trijumf Bezgriješnog Srca. Draga djeco, želim da shvatite da je Bog odabrao svakoga od vas, da bi ga upotrijebio za veliki plan spasenja čovječanstva. Vi ne možete znati koliko je velika vaša uloga u Božjem nacrtu. Zato, draga djeco, molite da biste u molitvi mogli shvatiti plan Božji preko vas. Ja sam s vama da biste ga u potpunosti mogli ostvariti.