Misija je jedan put, to je kada se izađe iz samoga sebe

Misija je jedan put, to je kada se izađe iz samoga sebe.

Evo zašto smo svi pozvani da budemo misionari, i ne trebamo se onda zavaravati želeći otići u daleka mjesta i pritom ostati zatvoreni u sebe, svoje misli, sjećanja i želje: bit ćemo blokirani i činit ćemo stvari samo fizički, rukama, nogama, sa onime što imamo, a ne onime što jesmo!

Misija je tvoje biće koje se daruje, koje više ne misli na sebe, koje se interesira za potrebe drugih, nudi nadu i mir drugima.Gospodin vidi koliko mi želimo uistinu ući u svoj život i živjeti ga i darovati, kako je učinio On Ne bojte se darovati život, jer kada ga daruješ pronađeš ga stostruko! Isus je rekao: tko izgubi svoj život, pronaći će ga!

Misionarstvo znači prije svega darovati vlastiti život do točke da zaboraviš kako se zoveš i da radiš sve za ljubav, u ljubavi. Imati slobodnu, snažnu, ljubav koja se nikada ne vrijeđa… koliko nam to dobra samo čini!

Zapravo smo svi djeca i u nama postoji velikodušnost i čistoća djeteta koja traži pravu ljubav jer djeci treba ozračje mira, snage, ljubavi, slobode. A mi moramo biti žene i muškarci koji su sposobni braniti život, voljeti život, vjerovati u svoj život i život drugih.
Isus treba naše ruke, naše srce, naša usta za naviještanje: neka naš osmijeh potiče na razmišljanje, da osobe koje susretnemo razmišljaju; da se zapitaju: Kako je moguće da još ima mladih koji žele krenuti, voljeti, darovati, služiti, smijati se?

Osjetimo se odgovornima za život svake osobe koju susretnemo i pitajmo Gospu da nam sa puno dobrote učini dar pravog misionarstva u srcu. Izađimo iz sebe samih, a ako Bog želi i iz svojih mjesta; otiđimo tamo gdje su Božja djeca koje nisu bila voljena. I mi smo Božja djeca koja su imala iskustvo ne-ljubavi i znamo kako je to. Sada krenimo, bez puno projekata, samo dajmo život i dovoljno je! Dati život: život su oči, riječ, ruke, noge, suze, osmijeh, zagrljaj, bez puno razmišljanja! Prepustimo se da nas vodi Duh Sveti, iziđimo iz svojih komoditeta: to će nas naučiti što je prava ljubav, što je zapravo život. Darovati život je najljepša stvar na svijetu jer, kaže nam Isus, ga pronalazimo stostruko umnoženog, u sebi, za uvijek.

Označeno u